تهویه مناسب در اماکن برای پیشگیری از ابتلا به کرونا
رعایت نکات بهداشتی مهمترین عوامل در پیشگیری از بیماری کرونا به شمار میرود و رعایت دستورالعملها میتواند منجر به قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، طبق اعلام ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا سه عامل رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستشوی دستها مهمترین عوامل در قطع زنجیره کرونا به شمار میرود، اما جریانات هوا میتواند قطرات را جابجا کند که گاهی رعایت فاصله، پیشگیری کامل از انتقال بیماری را تامین نمیکند که توصیه میشود از ماسک نیز استفاده شود.
براساس شیوه نامههای بهداشتی وزارت بهداشت، استراتژیهایی که جهت کاهش انتقال ویروس از طریق تماس دستها با محیط و سطوح آلوده به ویروس استفاده میشود، شامل گندزدایی سطوح با احتمال آلودگی و ضد عفونی کردن و شستن دستها با آب و صابون پس از تماس با هر فرد یا اشیای مشکوک و در صورت دردسترس نبودن آب و صابون، ضد عفونی کردن دستها است.
همچنین، راهکارهایی که به منظور قطع زنجیره انتقال و مدیریت بیماری از طریق انتقال با قطرات تنفسی ارائه شده است، شامل رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک است.
طبق اعلام وزارت بهداشت، براساس آخرین اطلاعات و با توجه به شواهد موجود و نتایج مطالعات مشاهده ای، مدلسازی و شبیهسازیهای انجام شده درخصوص نحوه انتشار ویروس کووید ۱۹ گزارش شده است که ویروس کووید ۱۹ علاوه بر تماس با سطوح آلوده و قطرات تنفسی میتوانند از طریق آلایندههای هوا از قبیل آئروسلها (ذرات معلق در هوا) که به شکل هوابرد هستند، انتقال یابند.
قطرات تنفسی دارای قطر بالاتر از ۵ میکرون هستند که در طی فاصله ۲ متر ته نشین میشوند که با رعایت فاصله میتوان از شدت مواجهه کاست. از طرف دیگر جریانات هوا میتواند قطرات را جابجا کند که رعایت فاصله، پیشگیری کامل از انتقال بیماری را تامین نمیکند که توصیه میشود از ماسک نیز استفاده شود.
تهویه هوا و تهویه مطبوع به خصوص در فضاهای شلوغ، نقش مهمی در کیفیت هوای داخل و کاهش انتشار ویروس کووید ۱۹ را دارند.
در منازل باید ترجیحا تهویه طبیعی با استفاده از پنجرهها و دربها فراهم شود ، باید هوای منزل و فضاهای بسته ۲.۵ تا ۶ بار در ساعت تعویض شود ، بازگذاشتن پنجرههای مقابل هم در ساختمانها ضروری است ، در صورت باز بودن پنجرههای مقابل هم در ساختمان ظرف مدت زمان ۵ دقیقه، ۹۰ درصد آلودگی کاهش مییابد.
همچنین فنهای مکشی در سرویسهای بهداشتی و توالت باید در هر وضعیت ممکن استفاده شوند. حتی المقدور، باید به طور مداوم فعال و درب توالتها بسته باشند.
اگر سیستمهای تهویه مکانیکی (فنهای مکشی) در منزل وجود نداشته باشد، بازکردن چند پنجره و دریچه قابل قبول است ، سیستمهای تهویه مطبوع باید تا حد امکان به طور مداوم فعال باشند.