پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران گفت : در دولت دهم معادل 37 میلیارد دلار فقط در بخش بنزین صرفه جویی شده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، علیرضا ضیغمی امروز در مراسم بهره برداری رسمی واحد بنزین سازی پالایشگاه شهید تندگویان با حضور رئیس جمهور ، افزود : قبل از دولت نهم صرفه جویی ما در این بخش صفر بود اما در دولت نهم نیز هفت میلیارد دلار صرفه جویی شده است.
وی افزود: اگر طرح سهمیه بندی و هدفمند کردن یارانه ها اجرا نمی شد در سال 91 به مصرف روزانه 130 میلیون لیتر بنزین می رسیدیم.
ضیغمی گفت: در سال 85 مصرف واقعی ما 73 میلیون لیتر بود که اگر 10 درصد افزایش را نیز لحاظ می کردیم در سال 86 به مرز 90 میلیون لیتر می رسید و در سال 90 از 120 میلیون لیتر می گذشتیم و پیش بینی ما این بود که در سال 91 به 130 میلیون لیتر در روز می رسیدیم.
وی اظهار داشت : واردات بنزین در سال 85، هفتاد و سه میلیون لیتر بوده که پس از اجرای سهمیه بندی و سامانه هوشمند توزیع سوخت در سه ماه سال 86 به 64 میلیون لیتر رسیدیم و در سال 89 نیز طرح هدفمند شدن یارانه ها آغاز شد و در سه ماه اخر همان سال به مصرف روزانه 61 میلیون لیتر بنزین رسیدیم.
ضیغمی افزود : در سال 90 این آمار به 59 میلیون لیتر و در سه ماه نخست سال جاری هم به مصرف 62 میلیون لیتر بنزین در روز رسیده ایم که البته تعداد خودروها نیز زیاد شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران گفت: میزان خوراکی که برای پالایشگاه ها تعریف شده است یک و نیم میلیون بشکه در روز است.
وی افزود: در دولت نهم یک میلیون و 650 هزار بشکه بوده که در دولت دهم به یک میلیون و 700 هزار بشکه رسیده است و هم اکنون نیز یک میلیون و 850 هزار بشکه ، خوراک پالایشگاه هاست.
ضیغمی در ادامه به روند کاهش مصرف بنزین اشاره کرد و گفت: قبل از دولت نهم روند کاهش مصرف تا 67 میلیون لیتر بوده، در دولت نهم به 62.8 میلیون لیتر رسیده است و میانگین ان در دولت دهم نیز به 59.8 میلیون لیتر رسیده است.
وی افزود: همچنین تولید چهار فراورده اصلی قبل از دولت نهم 210 میلیون لیتر در روز بود که در دولت نهم به 220 میلیون لیتر رسید و هم اکنون به 245 میلیون لیتر در روز بالغ شده است.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران به ارزش افزوده پالایشگاه تهران اشاره کرد و گفت : با راه اندازی واحد بنزین سازی ، روزانه یک و نیم تا دو میلیون لیتر صرفه جویی داریم و دیگر به واردات بنزین سوپر نیازی نیست.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران در ادامه به مجموع صادرات و واردات اشاره کرد و گفت : اکنون واردات ما به حداقل رسیده است و در پنج فرآورده اصلی نیز 246 میلیون لیتر تولید داریم و در حال حاضر واردات ما فقط حدود دو میلیون لیتر بنزین است.
وی در ادامه به توسعه جایگاه های سی ان جی ها اشاره کرد و افزود: ایران پس از پاکستان مقام دوم را در تعداد خودروهای گازسوز با بیش از دو میلیون و 600 هزار خودرو دارد.
ضیغمی گفت: همچنین مقام چهارم را در تعداد جایگاه ها داریم که امسال به مقام دوم می رسیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران افزود: حدود 47 میلیارد دلار نیز باید در بخش پالایشگاه سرمایه گذاری کنیم.
وی گفت: همانطور که سیاست گذاری شده است باید از منابع بانکی و اعتبارات داخلی و خارجی استفاده کنیم و 2300 میلیارد تومان در سال 88 از منابع داخلی سرمایه گذاری شده و در سال 89 نیز سهم منابع داخلی 1200 میلیارد تومان بوده است و بقیه هم از طریق فاینانس و منابع مردمی و اوراق مشارکت بوده است.