به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی ربیعی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: به دلیل تاخیر 4 تا 9 ساله ورود جوانان به بازار کار که به سبب ادامه تحصیل اتفاق افتاده است و همچنین انباشت بیکارانی که از سال های پیش وارد بازار کار شده اند اما به میزان آنان اشتغال ایجاد نشده ،تعداد افراد جویای کار افزایش یافته است. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: درسال گذشته 6 جلسه اقتصاد مقاومتی در کمیسیون های تخصصی و جلسه اصلی همچنین 20 جلسه کمیسیون تخصصی شورای عالی اشتغال و دو جلسه اصلی این شورا به برنامه های ایجاد اشتغال برای بیکاران اختصاص یافت.
ربیعی افزود: برنامه های 9 گانه ایجاد اشتغال از 2 روش برای ایجاد اشتغال در کشور ارایه شده است.
وی اضافه کرد: به سبب رشد اقتصادی به اندازه کافی ایجاد اشتغال نشده است اما در تلاشیم از سرمایه گذاری و رشد 7 درصدی سال 95 در سال 96 به منظور ایجاد اشتغال و افزایش کیفیت رشد اقتصادی در کاهش بیکاری استفاده کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به منظور ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی با شناسایی استان ها و مزیت های اشتغال هر استان 20 تا 50 درصد مزد به کارفرمایان پرداخت می شود تا فارغ التحصیلان را به کار گیرند.
ربیعی با بیان اینکه طرح کارورزی در 3 استان کشور به صورت آزمایشی اجرا شده است، افزود: این طرح تا 70 درصد به ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان منجر شده است.
وی از طرحی برای اشتغال عموم مردم نیز خبر داد و گفت: این طرح حمایتی از کارفرمایان با پرداخت حق بیمه و کاهش هزینه های کارفرمایی به منظور ایجاد اشتغال و جذب نیروی کار طراحی شده است و هر کارفرما براساس این طرح موظف است تا تعداد تعیین شده ای نیروی کار را جذب کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طرح حمایتی از افراد دارای معلولیت نیز خبرداد و افزود: به منظور توانمندسازی این افراد متناسب با توانایی جسمی شان در سازمان آموزش فنی و حرفه ای مهارت آموزی می کنند و با کاهش هزینه های کارفرمایی به اشتغال خواهند رسید.
ربیعی گفت: طرح اشتغال عمومی در برخی مناطق به منظور تضمین اشتغال 4 ماهه به عنوان گامی برای اشتغال دائم نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی بزرگترین طرح برای اشتغال در کشور را طرح تکاپو اعلام کرد و افزود: این طرح با تلاش کارشناسان بین المللی در کشورهای مشابه ایران نیز اجرا شده و تجربه موفقیت آمیزی داشته است.
وزیر کار با بیان اینکه این طرح را در مجلس شورای اسلامی به تفصیل توضیح داده است، گفت: طرح تکاپو در سال 94 برای 7 استان و در سال 95 برای 20 استان به صورت آزمایشی اجرا شد.
ربیعی افزود: این طرح در بخش های آی سی تی، گردشگری، خدمات مولد همچون حمل و نقل و لجستیک، بسته بندی، صنایع مکمل و پایین دستی انرژی براساس شرایط استان ها برنامه ریزی و اجرا می شود.
وی گفت: 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی همراه با یارانه تسهیلات دولت و 600 میلیارد تومان کمک های فنی به منظور راه اندازی این طرح ها برای اشتغال درنظر گرفته شده است.
ربیعی در پاسخ به سوال خبرنگاری که در رابطه با حضورش در کابینه دولت دوازدهم سوال کرد، گفت: من پیشگو نیستم و اطلاعی ندارم اما چه در کابینه چه در دانشگاه همه تلاش خود را برای نجات مردم از فقر و کاهش رنج و مشکلات آنان به کار خواهم گرفت.
وی در پاسخ به سوالی درباره توصیه به رئیس جمهور بعدی نیز افزود: فقر را به صورت عقلایی و با برنامه ریزی و سیاست گذاری از بین ببرد.
ربیعی اضافه کرد: فقر را نمی شود و نباید با شعار از بین برد و برای از بین بردن فقر نیاز به برنامه ریزی و سیاست گذاری معطوف به کاهش فقر داریم.
وزیر کار گفت: به عنوان یک بچه کارگر که سختی های زیادی در زندگی داشته ام تمایل ندارم به فقرا به عنوان ماشین رای نگاه شود.