جهانگیری؛
تلاش برای رشد تولید و جایگاه ایران دربخش نفت و گاز
معاون اول رئیس جمهور گفت:بهترین فرصت اکنون فراروی شرکت های بزرگ و معتبر بین المللی قرار دارد و با داشتن بزرگ ترین ذخایر نفت دنیا باید تولیدات و جایگاه ایران در ظرفیت سازی نفت و گاز به سطح بالایی برسد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ اسحاق جهانگیری در یازدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت پتروشیمی ایران پلاست افزود: برای افزایش قدرت اقتصادی کشور نیاز به اجرای طرح های مختلفی داریم و باید به رشد پرشتاب کشور توجه کنیم و افق هایی برای رونق اقتصادی کشور باز و تبیین کنیم که چگونه با خلاقیت می توانیم این گره ها را باز کنیم.
وی گفت: هفته گذشته تصویری از جامعه جهانی به نمایش گذاشته شد از طرفی ترامپ و نتانیاهو به دنبال ایجاد هراس و تجارت اسلحه و جنگ طلبی بودند و از طرف دیگر
مدیرانی که به رأی مردم خود پایبند بودند، سخنان سنجیده رئیس جمهور کشورمان را شنیدند که اعلام می کند ایران به دنبال تنش زدایی، پایبندی به قوانین و مقررات بین المللی و در برابر افراطی طلبی است.
جهانگیری افزود: رویکرد ما باید توانمندسازی کشور و جامعه از نظر اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و صنعتی باشد و این رسالتی است که بر دوش همه ما قرار دارد و دولت نمی تواند به تنهایی از پس آن برآید، آحاد ملت اعم از بخش خصوصی و دولتی در این مهم سهم دارند و باید گره از مشکلات مردم باز کنیم.وی گفت :یافتن راهکارها و ساز و کارهایی که بتوانیم به خوداتکایی و خودباوری در توسعه کشور برسیم ، بسیار مقدس و مهم است.
وی گفت : باید سیستم هایی که در توسعه کشور نقش دارند ، کارآمد باشند و در مسیر نوسازی با محدودیت هایی مواجه هستیم.
جهانگیری افزود: امروز سیاست های اقتصاد مقاومتی به عنوان راهکاری برای رسیدن کشور به نقطه ای قابل قبول مورد اجماع است و اصل سیاست اقتصاد مقاومتی اجماع سازی است و بخش دولتی و خصوصی در این مسیر هماهنگ هستند.
وی گفت: اقتصاد ما مسیر خوبی را طی می کند و برغم محدودیت ها و تنگناهایی که کشور و جامعه با آن روبروست ، شاخص های اقتصاد قابل قبول است.
جهانگیری افزود : رشد اقتصادی کشور پس از سال ها در سال 95 طبق آمار بانک مرکزی به بالای 12 درصد رسید، در 3 ماهه اول امسال رشد اقتصادی کشور 6.5 درصد و با نفت 7.5 درصد بوده است.
وی اظهار داشت : گفته می شد با توجه به نقش نفت در اقتصاد ، رشد بدون نفت ممکن نیست اما برای اولین بار بعد از یک دوره طولانی رشد منفی بخش معدن و مسکن هم مثبت شد.
جهانگیری افزود: تشکیل سرمایه ثابت با 7.1 درصد رشد همراه بود، ایجاد شغل در سطح 600 هزار شغل در سال گذشته ثبت شد و تورم یک رقمی که سال گذشته به آن رسیدیم تا مرداد امسال براساس مرکز آمار ایران 7.7 درصد است ، از دستاوردهای ارزشمند محسوب می شود و امیدواریم همه شاخص های مثبت را ادامه دهیم تا در اشتغال و معیشت مردم به گشایش برسیم و این نتیجه سیاست های اقتصاد مقاومتی و تصمیمات دولت است.
وی گفت: بخش نفت و گاز و پتروشیمی نقش اصلی در سیاست های اقتصاد مقاومتی دارند، بهترین عملکرد را این بخش ها داشته اند ، در سرمایه گذاری صنایع بالادستی نفت و گاز در منابع مشترک با مشارکت خارجی ها سال 95 برای اولین بار چارچوب و فرمول قراردادها به کارشناسان ارائه شد و امروز به اجماع رسیدیم و وزارت نفت با این اجماع به دنبال شرکای بین المللی است.
جهانگیری افزود: بهترین فرصت اکنون فراروی شرکت های بزرگ و معتبر بین المللی قرار دارد و با داشتن بزرگ ترین ذخایر نفت دنیا باید تولیدات و جایگاه ایران در ظرفیت سازی نفت و گاز به سطح بالایی برسد.
وی گفت: زمینه های سرمایه گذاری در بخش های دیگر هم وجود دارد و در حوزه حمل و نقل دهها هزار کامیون و در بخش مسافربری ، هزاران اتوبوس را باید نوسازی کنیم و به سمت حمل و نقل ریلی برویم که این برنامه ها می تواند میلیاردها دلار سرمایه جذب کند.
جهانگیری افزود: صنعت پتروشیمی صنعتی پویا و تولیدپذیر است که هم دانش بنیان و هم مردمی است و می تواند در عرصه بین المللی حضور یابد ، به همین منظور برنامه های خوبی به ویژه در بخش پایین دستی تدارک دیده شده است که می تواند محصولات را با ارزش افزوده بالا صادر کند.
وی گفت : یکی از جاهایی که به صورت ویژه در اولویت اول جذب سرمایه گذاری خارجی را داریم صنعت پتروشیمی و صنایع پایین دستی است.
جهانگیری افزود : بیش از 19 میلیارد دلار طرح سرمایه گذاری مستقیم از اول 92 تا پایان 95 به تصویب رسید که بیش از 11 میلیارد دلار آن وارد کشور و سرمایه گذاری شده است.
وی گفت : ایران شرایط لازم برای تبدیل شدن به قطب اقتصادی در دنیا را دارد و تاکنون به میزان بیش از 26 میلیارد دلار ، بانک های خارجی با ایران قرارداد بسته اند.
جهانگیری افزود: اولویت اول ما برای استفاده از منابع خارجی ، بخش خصوصی و واحدهایی است که بتوانند تسهیلات را بازپرداخت کنند.
وی گفت: به توانمندی های داخلی و نیروی انسانی و توان صنعتی کشور ایمان داریم و ظرفیت های موجود می تواند ایران را به پیشرفت برساند و اینکه آمریکایی ها فکر کنند ما را می توانند محدود کنند ، موفق نمی شوند و ما با تعاملی که با دنیا ایجاد کردیم می توانیم اقتصاد کشور را به جلو ببریم.