پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به شخصیت اقتصادی آیت الله مدرس(ره) گفت: ایشان معتقد بود هر جا دولتها در امور اقتصادی دخالت کنند خسارت وارد میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی ظهر امروز (چهارشنبه، 8 آذر) با حضور در خانه موزه مدرس (ره) به مناسبت هشتادمین سالگرد شهادت آیت الله سید حسن مدرس(ره) گفت: در تاریخ عصر مشروطه تلاشهایی صورت گرفت که باید از امکانات باقیمانده آن صیانت شود به خصوص که مشروطه نقش اساسی داشت و شرایط ایران را تغییر داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جوانان با گشت و گذار به این مکانها باید به تاریخ گذشته توجهی بیشتری کند ، عنوان کرد: یکی از وجوه شخصیتی آیت الله مدرس فراگیری شخصیتی وی بود و در فقاهت تیزبینی داشت.
وی افزود: به خاطر دارم زمانی که همراه مرحوم پدرم از مازندران به تهران آمدیم شهید مدرس اداره مدرسه سپهسالار را برعهده داشت که پدرم قصد داشت در این مدرسه درس بخواند؛ شهید مدرس شخصاً تک تک افراد را بررسی میکرد و بدون اهمیت اقدام به پذیرش نمی کرد لذا مدرسه ساختن صرفا به ساختمان آن نیست بلکه باید به انتخاب افراد هم اهمیت داده شود.
آقای لاریجانی در ادامه با بیان اینکه یک وجه شخصیتی مرحوم مدرس وجهه فقهی ایشان بود، اظهار داشت: وجهه دیگر، وجهه معقول ایشان بود که در فلسفه بسیار خوب کار و کمک کرد مسائل با دقت بیشتری مورد توجه قرار گیرد. همچنین خیلی از حوادث سیاسی از انضباط فکری مدرس نشأت می گرفت.
رئیس قوه مقننه در ادامه یادآور شد: شهید مدرس در حوزه قوانین حکومتی معتقد بود حرکت بر طریق ولایت بود و می گفت اگر افراد منسوب شده باشند باید قرآن را رعایت کنند اما ما وکیل مردم هستیم و باید بدانیم مردم چه میخواهند تا مطابق آن عمل کنیم. همچنین بررسی قوانین صرفا نباید مخالف شرع باشد اما نمیتوان از شریعت، قانون جذب کرد که این انضباط فکری ایشان در حوزه سیاست خارجی نیز وجود داشت و ایشان دکترینی را برای این حوزه مطرح کرد که بر اساس توازن ادبی بود نه توازن وجودی.
وی در ادامه با بیان اینکه آیتالله مدرس در کنار شخصیت سیاسی خود در حوزه اقتصاد نیز دسترسی داشت، اظهار کرد: دقت نظر ایشان در آبادانی کشور فوق العاده بود و در آن زمان روی ذوب آهن و قطار دقت نظر داشت و میگفت باید در این حوزهها کار شود و به تولید داخلی اهمیت داده شود.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور بر همین اساس تصریح کرد: شهید مدرس دخالت دولت در مسائل اقتصادی را قبول نداشت و معتقد بود هر جا دولتها دخالت کنند خسارت وارد میشود لذا ایشان ذهن روشنی برای اداره کشور داشت و به اقتصاد دولتی معتقد نبود.
آقای لاریجانی در ادامه به اعتقاد شهید مدرس درباره پایه بودن مجلس در تمام امور اشاره کرد و ادامه داد: شهید مدرس شخصیتی کم نظیری در رابطه با استعمار و استبداد داشت و زمانی که روسها تهدید به تسخیر تهران از طریق قزوین کردند به تنهایی در مجلس توصیه به مقاومت کرد.
وی در ادامه با اشاره به کتاب "گنجیبه خواف" بیان داشت: در این کتاب سیر و سلوک معنوی ایشان قابل درک است و یادداشتهای شهید مدرس در آن آمده است که نشان از خصوصیات معنوی ایشان دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: شهید مدرس مقابل جمهوریت کاذبی که رضا شاه به دنبال آن بود ایستاد چرا که میدانست وی به دنبال جمهوری واقعی نیست؛ از این رو لازم است نکات مهم زندگی شهید مدرس مورد کاوش قرار گیرد و حتی خانه سایر افراد موثر در مشروطه نیز احیا شود.