ه گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، «زیردریایی فاتح» پیشرفتهترین زیردریایی ایران که به دست متخصصان داخلی ساخته شده است، امروز در مراسمی با حضور حجتالاسلام «حسن روحانی» رئیس جمهور رونمایی و به ناوگان نیروی دریایی ارتش ملحق شد.
امیر سرلشکر «سیدعبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش، امیر دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگکننده ارتش، امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع و امیر دریادار «حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز در این مراسم حضور داشتند.
زیردریایی فاتح از سامانههای سوناری، رانش الکتریکی و مدیریت نبرد ترکیبی، سامانه هدایت موشک زیرسطح به سطح، هدایت اژدر، جنگهای الکترونیکی و مخابراتی، سامانه مخابراتی امن و یکپارچه و دهها سامانه مدرن دیگر برخوردار است.
در این زیردریایی بیش از ۴۱۲ هزار قطعه استفاده شده و برای ساخت آن بیش از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفرساعت کار صورت گرفته است.
زیردریایی فاتح با تناژ سطحی ۵۲۷ تن و تناژ زیرسطحی ۵۹۳ تن از عمق عملیاتی ۲۰۰ متر، سرعت سطحی ۱۱ نات و سرعت زیرسطحی ۱۴ نات برخوردار است.
این دستاورد حاصل همکاری متخصصان صنایع دفاعی کشور با ۱۲۰ مرکز صنعتی، ۱۹۵ مرکز پژوهشی، ۸۰ شرکت دانشبنیان، ۵۷ مرکز دانشگاهی و ۴۸ مرکز طراحی کشور است.
مأموریت اصلی زیردریایی فاتح مقابله با یگانهای شناور سطحی و زیر سطحی با استفاده از اژدر و موشک است.
این زیردریایی میتواند به صورت انفرادی و یا گروهی (به همراه سایر زیردریاییها، یگانهای شناور و تجهیزات ساحلی) عمل کند. ماموریت مهم دیگر این زیردریایی مینریزی در دریاست و چناچه تهاجم آبی خاکی به سواحل کشور متصور باشد، از این کلاس زیردریایی در فاصله مناسب از ساحل به عنوان یگان جلودار، با هدف مقابله با یگانهای آبی-خاکی حامل نفر و تجهیزات دشمن استفاده میشود.
همچنین ازجمله مأموریتهای حائز اهمیت زیردریایی فاتح در زمان صلح، عملیات تجسس و جمعآوری اطلاعات است.