پخش زنده
امروز: -
پژوهشگر دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به ساخت نمونه آزمایشگاهی نانوحسگر با قابلیت تشخیص سریع نوعی باکتری در شیر خشک نوزاد شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ دانشآموخته دکتری دانشگاه صنعتی اصفهان، فساد میکروبی در محصولات غذایی را یکی از عوامل تهدید سلامت جوامع بشری و تشخیص سریع عوامل بیماریزا پیش از ورود به بازار را یکی از رویکردهای اصلی پیشگیری از بسیاری از بیماری ها دانست و گفت:در این پژوهش با همکاری عوامل مجموعه شیر خشک پگاه روشی برای ساخت نانوحسگری قابلحمل با قابلیت تشخیص نوعی باکتری ابداع شده است.
زهرا ایزدی، کشت میکروبی، شناسایی مورفولوژیکی و بیوشیمیایی را از جمله روشهای رایج شناسایی آلودگی میکروبی در مواد غذایی برشمرد و افزود: در این طرح نانویی با طراحی و ساخت زیست حسگری مبتنی بر فناوری نانو، علاوه بر کاهش هزینه تشخیص سلامت شیر خشک، سرعت این فرایند را بهطور قابلتوجهی افزایش داده می شود.
این پژوهشگر نانویی، هزینه پایین زیست حسگر طراحیشده درمقایسه با روشهای رایج، کاهش زمان شناسایی آلودگی از دو تا هفت روز به 25 دقیقه را از ویژگی های مطلوب این زیست حسگر بیان کرد و گفت: همچنین با دستیابی به این روش حد تشخیص این زیست حسگر یک کلنی در هر میلیلیتر است درحالیکه در روشهای رایج کنونی نتایج بهصورت تعداد احتمالی گزارش میشود.
زهرا ایزدی افزود: در طراحی این زیست حسگر که مبتنی بر DNA است از نانوذرات طلا بهمنظور پایدار کردن رشته های DNA در سطح حسگر استفاده شده است.
وی گفت:یکی از نتایج این طرح اختراعی با عنوان زیست حسگر الکتروشیمیایی مبتنی بر DNA بهمنظور تشخیص آلودگی باسیلوس سرئوس و ارزیابی آن در شیر خشک نوزاد با شماره ثبت 93252 است.
این طرح در قالب رساله دکتری زهرا ایزدی، با راهنمایی محمود شیخ زینالدین و صبیحه سلمانیان راد و مشاوره علی اصغر انصافی با همکاری شرکت شیر خشک پگاه اجرا شده و با عنوان پایاننامه موردنیاز صنعت به تأیید داوران ستاد ویژه توسعه فناوری نانو هم رسیده است.