امضای تفاهمنامه همکاری وزارت راه با مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری
لزوم تجاری سازی حمل و نقل هوشمند
وزارت راه و شهرسازی و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری تفاهمنامه همکاریهای مشترک امضا کردند
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، در این یادداشت تفاهم همکاری که به امضای شهرام آدم نژاد معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی و سیدعلی اکرمی فر رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری رسید، دو طرف توافق کردند در خصوص استفاده از ظرفیتهای متقابل برای توسعه راه هوشمند، حمل و نقل هوشمند، ارتقای ایمنی راهها از طریق بکار گیری هوش مصنوعی، تجاری سازی حمل و نقل و مدلهای اقتصادی لجستیک بار و کالا و همچنین تجمیع نظاممند آمارهای حوزه حمل و نقل دستگاههای مختلف برای ارتقای کارکردها و شفاف و در دسترس بودن این آمار همکاری کنند.
توزیع هوشمند بار و کالا در سامانههای لجستیکی و باراندازهای ساحلی و فراساحلی، توسعه مدلهای اقتصادی حوزه حمل کالا و مسافر، ارتقای مسئولیتهای اجتماعی و فرهنگ ترافیکی از دیگر زمینههای همکاری بود که در این یادداشت تفاهم همکاری بر آن تاکید شد.
آدم نژاد لزوم ایجاد نظام لجستیک هوشمند در کشور آدم نژاد معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازي در این مراسم با اشاره به مزیتهای نسبی کشورمان در چهارراه ترانزیت شرق - غرب و شمال - جنوب جهان، ایجاد یا توسعه راهها برای حضور و سهم داشتن از ترانزیت جهانی کالا را ناکافی دانست و تاکید کرد: ایران هم اکنون به دلیل نداشتن نظام لجستیک بار، سالانه هزاران میلیارد تومان متضرر میشود و برای سهم داشتن در جریان جابجایی کالا باید این نظام لجستیک هوشمند در کشور ایجاد شود.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی افزود: کشور نیازمند یک نهاد یا سازمان فرادستی برای هماهنگی همه دستگاههای دخیل در حمل و نقل است و باید سهم بزرگتری از کریدورهای مطرح جهان و بخصوص کریدور موسوم به یک کمربند، یک جاده که همان راه ابریشم کهن است که چین را به اروپا میرساند، برای کشورمان به دست آوریم.
وي همچنین افزود: امیدواریم این تفاهمنامه هرچه سریعتر به مراحل اجرایی برسد و تا پایان سال، لااقل بخشهایی از آن به مرحله اجرا درآید و مردم بتوانند از نتایج آن بهرهمند شوند.
اکرمی فر حمل و نقل یکی از پیشرانهای اصلی برای خروج از بحران همچنین در این مراسم سید علی اکرمی فر رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در سخنانی با اشاره به اینکه این مرکز از گذشته همکاریهای زیادی با زیرمجموعههای حمل و نقل کشور از جمله در بخشهای ریلی و هوایی داشته است، تصریح کرد: حمل و نقل یکی از پیشرانهای اصلی کشور برای توسعه و خروج از شرایط بحران و تحریم و بن بستهای اقتصادی است و کشور ما بیش از گذشته نیازمند توسعه سامانههای حمل و نقل سریع، ایمنی حمل و نقل و فعال کردن پتانسیلهای حمل و نقل هوایی است.
وی افزود: هم اکنون کشور ما ظرفیتهای خوب و بالایی در زمینه استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا دارد و میتوان از این ظرفیتهای خوب و گسترده برای رشد و گسترش صنعت حمل و نقل کشور استفاده کرد.
اکرمی فر ادامه داد: تمام ظرفیتهای مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در خدمت همه بخشهای نیازمند همکاری و از جمله وزارت راه وشهرسازی است و ما امیدواریم این تفاهم نامه به گامهای عملی در رسیدن به صنعت لجستیک و حمل و نقل بار و کالا و بخصوص ارتقای ایمنی و امنیت حمل و نقل منجر شود.