به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، فریدون همتی در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان هرمزگان افزود: امروز به صورت موردی وضعیت شماری از بنگاهها و واحدهای بزرگ اقتصادی استان در بخش اشتغال با آمار تامین اجتماعی مقایسه و بررسی شد.
وی گفت: یکی از واحدهایی که در فضای مجازی و یا در حضور رئیس قوه قضائیه هم مطرح شد، پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس است که شایعه شد بود از سه هزار نیروی شاغل این واحد یک نفر هم بومی هرمزگان نیست، اما امروز با آمار ارائه شده مشخص شد این ادعا صحیح نیست.
همتی افزود: مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس در گزارشی اعلام کرد از پنج هزار و ۵۴۷ نفر نیروی مستقیم و پیمانکاری این پالایشگاه ۶۵ درصد بومی هرمزگان هستند به این معنی که یا متولد استان هستند یا محل زندگیشان هرمزگان است و از سه هزار و ۳۴۷ نفر نیرویی که مستقیم با خود پالایشگاه قرارداد دارند دو هزار و ۱۷۷ نفر بومی استان هستند.
استاندار هرمزگان گفت: تامین اجتماعی نیز اعلام کرد از سه هزار و ۲۷۲ نفر نیرویی که با پالایشگاه ستاره خلیج فارس قرارداد دارند هزار و ۴۰۱ نفر که حدود ۵۰ درصد، متولد استان هستند و اگر ۲۰ تا ۲۵ درصدی که محل زندگیشان استان است اضافه شود تقریبا همان آمار ۶۵ درصد اعلامی درست است.
همتی افزود: در پالایشگاه نفت بندرعباس از سه هزار و ۹۰۳ نفر، ۸۱ درصد بومی استان هرمزگان هستند، در فولاد جنوب از هزار و ۳۸۸ نفر نیرو ۷۸۷ نفر بومی استان هستند.
وی افزود: برای دیگر واحدهای صنعتی و بنگاههای بزرگ استان هم مقرر شد آمار دقیق و مطابق با کد ملی و محل زندگی بررسی شود.
استاندار هرمزگان گفت: نمونه گیریهایی که از واحدهای بزرگ شده است نشان میدهد به اشتغال نیروهای داخل استان توجه شده است البته ما هنوز هم در استان بیکار داریم و این به معنای رفع بیکاری نیست.
همتی گفت: برخی مواقع هم تخصص نیروها با فرصتهای شغلی متناسب نیست و نمیشود مثلا برای شغلی که مهندس شیمی میخواهد لیسانس ادبیات استخدام کرد.
استاندارهرمزگان گفت:جهت گیری بنگاهها در استخدام نیروها رو به بهبود و استفاده بیشتر از نیروهای بومی است و مقرر شد عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم نیز در روند اشتغال بررسی شود.
وی گفت: در این زمینه نباید آمار و اطلاعات غلط به جامعه داد زیرا این نوع حاشیهها موجب تحت تاثیر قرار گرفتن سرمایه گذاریها ملی نیز میشود.
همتی افزود:باید سرمایه گذاریهای ملی و استانی و فرصتهای شغلی در استان افزایش یابد تا جوابگوی بیکاران باشد و اینگونه بحثها کمتر مطرح شود زیرا ظرفیتهای این استان بسیار بالا است.
استاندار هرمزگان گفت: واحدهای بزرگ تجاری و صنعتی استان باید تلاش کنند خریدها و مایحتاج مورد نیاز خود را از داخل استان تامین کنند تا به رونق کسب و کارهای خرد نیز کمک شود.
همتی افزود: مالیات و حسابهای بانکی واحدهای بزرگ نیز باید در استان باشد تا چرخش مالی این واحدها به رونق اقتصادی استان کمک کند و این واحدها در بخش مسئولیت اجتماعی نیز برای استان مفید باشند.
احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست از روند جذب نیروهای بومی در واحدهای بزرگ مانند پالایشگاه ستاره خلیج فارس انتقاد کرد و گفت: مواردی بوده که دو نیروی تحصیلکرده با یک مدرک تحصیلی از هرمزگان و استان دیگری با هم برای استخدام اقدام کرده اند، اما نیروی غیر بومی جذب شده است که این روند باید اصلاح شود.
محمد آشوری دیگر نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این شست گفت: پیگیری اشتغال نیروهای بومی همواره از دغدغههای نمایندگان مجلس بوده است که به نسبت گذشته وضعیت بهتر شده و لازم است در این زمینه با راه اندازی سامانهای اشتغال در استان رصد و ساماندهی شود.
ناصر شریفی نماینده مردم غرب هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: شماری از نیروهای هرمزگانی که در عسلویه مشغول کار بوده اند فقط به علت اینکه بومی عسلویه نبوده اند از کار اخراج شده اند درحالی که چند سال هم سابقه کار داشته اند و این وضعیت قابل قبول نیست.
وی افزود: در جزیره لاوان نیز پالایشگاه به مسئولیت اجتماعی خود عمل نمیکند و حتی اشتغال نیروهای بومی نیز بسیار پایین است.
حسین هاشمی تختی دیگر نماینده مردم هرمزگان نیز در این نشست گفت: اولویت اصلی همه ما رونق اقتصادی کشور است امام عدالت در استخدام نیروها نیز باید رعایت شود.
در این جلسه مدیران پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس، پالایشگاه نفت بندرعباس، شرکت فولاد هرمزگان، شرکت فولاد کاوه جنوب کیش، شرکت فولاد صبا فولاد آمار اشتغال و وضعیت استقرار حسابها و پرداخت مالیات خود را تشریح کردند که با توجه به اختلاف آماری که با لیست بیمه شدگان تامین اجتماعی وجود داشت مقرر شد کمیتهای متشکل از صنعت معدن و تجارت هرمزگان، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، اداره کار، استانداری و تامین اجتماعی جزئیات اشتغال در بنگاههای بزرگ را بررسی کند.