جهاد کشاورزی
تولید ۱۱میلیاردی طلای سرخ در مازندران
معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران: ارزش اقتصادی تولید سالانه زعفران در استان بیش از ۱۱میلیارد تومان است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، ملایی با بیان اینکه برای کشت زعفران در مازندران، مناطق بالادست با ارتفاع ۸۰۰ تا ۲هزار و ۳۰۰متر از سطح دریا به دلیل سبک بودن بافت خاک، سرد و خشک بودن هوا از مناطق مستعد برای کشت توصیه میشود، ارزش اقتصادی تولید این محصول را یک میلیارد و ۱۲۵میلیون تومان اعلام کرد.
معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران افزود: زمان کشت این گیاه در فصل بهار و برداشت آن مهر و آبان بوده که بیشترین سطح زیرکشت زعفران در استان مربوط به شهرستان بهشهر با سطح ۲۰هکتاری است.
ملایی با بیان اینکه شهرستانهای ساری، گلوگاه و نور از دیگر شهرستانهای هستند که کشت زعفران در آن انجام میشود گفت: سطح زیرکشت این محصول امسال در استان ۲۵هکتار بوده و با میانگین ۵کیلوگرم در هر هکتار، ۱۲۵کیلوگرم برداشت میشود.
معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه توسعه کشت زعفران در مناطق خشک و نیمه گرمسیری با آب و هوای معتدل، تابستان خشک و زمستان ملایم امکانپذیر است افزود: ۴تا۶ تن پیاز زعفران در هر هکتار استفاده شده و با توجه به اینکه در بیشتر مواقع پیاز این محصول از استان خراسان به مازندران انتقال داده میشود، تولیدکنندگان بایستی بدانند انتقال این گیاه شامل ضوابط قرنطینهای بوده و با هماهنگی مدیریت باغبانی و حفظ نباتات اداره کل انجام میشود.
گفتنی است؛ سافرانال، کروسین و پیکروکروسین موجود در گیاه زعفران دارای خاصیت دارویی هستند.