پخش زنده
امروز: -
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت:: با جذب سرمایه در حوزههای علمی، تحریم را بشکنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، علی خاکی صدیق در همایش زیست فناوری که امروز در دانشگاه صنعت خواجه نصیر برگزار شد، گفت: طی دو سال گذشته در زمینه بایودی فعالیتهای پراکندهی داشتیم که باید به پنج موضوع توجه شود.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود:باید به دنبال پروژههای کلان ملی در حوزههای زیست فناوری باشیم که بازتاب عینی داشته باشد.
وی با بیان اینکه باید طرحهای بین المللی تعریف شود ادامه داد: باید بتوانیمبا توجه به تحریمها با سازکارهایی که داریم مسیر را برای کشور باز کنیم.
خاکی صدیق با بیان اینکه با جذب سرمایه از خارج به داخل در حوزههای علمی تحریم را بشکنیم اظهار داشت: باید رشتههای بین رشتهای در حوزه بایو که جدید و آینده نگری باشد تعریف شود.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه باید به سمت راه اندزی آموزشکده یا دانشکده با محوریت مهندسی علوم زیستی برویم ورود علوم پایه به این موضوع را مهم دانست و گفت: علوم پایه موجب ضعف بنیادی شده است. اگر علوم پایه ضعیف شود در سالهای بعد ضعیف میشود.
معاون وزیر علوم ادامه داد: یکی از راههای برون رفت از این موضوع توجه به رشتههای جدید است تا از علوم پایه استفاده میشود.
وی اضافه کرد: علوم پایه میتواند در چندین رشته همانند حوزههای زیستی و زیست فناوری ورود پیدا کند.
در ادامه حمید ابریشمی مقدم رئیس کارگروه زیست فناوری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با تشریح فعالیت کارگروه زیست فناوری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی گفت:: در فصل بهار و تابستان سال گذشته اولین جلسه ۱۰ گروه فعال زیست فناوری با ریاست وقت دانشگاه تشکیل شد و پس از نشست مسئولین عالی دانشگاه با مسئولین عالی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور نمایندگان تعدادی از گروههای زیست فناور در پاییز همان سال، در فصل زمستان اولین همایش روز زیست فناوری دانشگاه در دانشکده مهندسی برق برگزار و کارگروه زیست فناوری با حکم ریاست دانشگاه تشکیل شد.
وی افزود: این کارگروه وظایف متعددی را بر عهده دارد که تهیه و تدوین برنامه برنامه راهبردی دانشگاه در حوزه مهندسی زیستی، مطالعه میدانی بر روی نقاط قوت و ضعف مراکز مشابه داخل و خارج کشور، مطالعه میدانی نقاط قوت و ضعف دانشگاه در این حوزه، تهیه پیش نویس برنامه راهبردی بر اساس مطالعات میدانی فوق، سازماندهی فعالیتهای مربوط به راه اندازی مجموعه آموزشی و پژوهشی مهندسی زیستی دانشگاه، برقراری ارتباط با نهادها و موسسات خارج از دانشگاه در حوزه مهندسی زیستی، همکاری موثر برای ایجاد و توسعه ارتباطات بین المللی دانشگاه در حوزه مهندسی زیستی و مدیریت برگزاری همایشهای مرتبط با حوزه مهندسی زیستی در دانشگاه از جمله این وظایف است.
ابریشمی مقدم در خصوص خدمات کارگروه زیست فناوری افزود: این کارگروه در طول عمر فعالیت خود جلسات بسیاری را با فعالان زیست فناوری، مسئولین دانشگاهها و وزارت بهداشت و آموزش پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی برگزار کرده است.
رییس کارگروه زیست فناوری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر ادامه داد: بودجه سال ۱۳۹۸ کارگروه به مدیریت دانشگاه در اواخر سال ۹۷، محورهای همکاری و پیگیری انعقاد تفاهمنامه بین دانشگاه و ستاد توسعه زیست فناوری وابسته به معاونت علمی-فناوری ریاست جمهوری، محورهای همکاری و پیگیری انعقاد تفاهمنامه همکاری بین دو دانشگاه صنعتی خواجه نصیر و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیشنهاد شد.
وی درباره سایر خدمات کارگروه زیست فناوری اظهار داشت: تدوین برنامه راهبردی دانشگاه در حوزه زیست فناوری بر اساس بررسی جامع نقاط قوت و ضعف دانشگاه و تهدیدها و فرصتها در این حوزه، برگزاری دومین همایش روز زیست فناوری با مدیریت علی محمدزاده به نمایندگی از دانشکده نقشه برداری، کسب توافق دو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و صنعتی خواجه نصیر مبنی بر حمایت مالی از طرحهای پژوهشی مشترک، معرفی ۱۲ طرح مشترک از طرف کارگروه به معاونت پژوهشی دو دانشگاه، شکل گیری رسمی گروه و جذب ۸ دانشجوی کارشناسی ارشد بیومکانیک و ۱۵ دانشجوی کارشناسی در رشته مهندسی برق با گرایش بیوالکتریک، از سایر خدمات کارگروه زیست فناوری است.
ابریشمی گفت: در همین راستا طرح توجیهی و پیگیری تصویب رشته-گرایش جدید مهندسی پزشکی-رایانش تصاویر پزشکی در کمیسیون توسعه آموزش عالی وزارت عتف ارائه و گروه فعالان زیست فناوری نصیر و تشکیل کارگروه مشترک با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در فضای مجازی و اطلاع رسانی فعالیتهای کارگروه در آن ایجاد شد.
عضو هیات علمی دانشکده برق در خصوص برنامهها و فعالیتهای ضروری آینده کارگروه زیست فناوری اظهار داشت: پیگیری اجرای تفاهمنامهها از طریق عقد قراردادهای مجزا برای موضوعات مختلف مندرج در آنها، معرفی و صدور حکم استادان با وابستگی دوگانه به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پی گیری تصویب طرحهای پژوهشی مشترک بین دو دانشگاه، ادامه تشکیل جلسات با گروههای مختلف آموزشی و پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی شید بهشتی بویژه در راستای راه اندازی دفاتر فناوری در آن دانشگاه، اقدام برای تشکیل شرکتهای رشد فناوری مشترک در مراکز رشد دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و صنعتی خواجه نصیر از فعالیتهای ضروری آینده کارگروه زیست فناوری است.
وی ادامه داد: همچنین کارگروه زیست فناوری، اقدام برای تشکیل شرکتهای رشد فناوری مشترک در مراکز رشد دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و صنعتی خواجه نصیر، برگزاری جلسات با سایر نهادهای کشوری اعم از دولتی و خصوصی برای جلب حمایت از فعالان و فعالیتهای زیست فناوری دانشگاه، توسعه همکاری با سایر نهادهای حامی زیست فناوری نظیر ستاد توسعه علوم شناختی، تلاش به منظور شکل گیری همکاریهای پژوهشی با دانشکده علوم زیستی دانشگاه الزهرا، تقویت همکاریهای موجود و ایجاد زمینههای همکاری جدید با سایر دانشگاهها و مراکز پژوهشی معتبر داخل و خارج کشور را از فعالیتهای ضروری آینده خود میداند.