پخش زنده
امروز: -
تئاتر کاربردی «کمیته مشترک» به کارگردانی آقای میلاد جباری مولانا همه روزه از ساعت ۱۹:۳۰ به میزبانی موزه عبرت روی صحنه میرود.
آقای میلاد جباری مولانا در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: در این اثر نمایشی که به تئاتر زنده موزه نیز معروف است اتفاقات سالهای ۱۳۵۳ و التهابات بعد از ترور مستشاران آمریکا در دوران زندی پور به تصویر در میآید.
وی افزود: نمایش با توجه به محیط زندانی طراحی شده و مخاطبان علاوه بر ادامه مسیر نمایش کمیته مشترک در ۱۶ نمای جداگانه روایت را دنبال میکنند و کابردی روی صحنه میرود.
کارگردان تئاتر کمیته مشترک با اشاره به ۷ ماه تمرین در موزه عبرت با حضور عوامل این نمایش، تصریح کرد: مخاطب حدود یک ساعت با عوامل و بازیگران این نمایش همراه است و گاه همراه آنان میشود و گاه سوالات خود را مطرح میکند.
آقای جباری مولانا گفت: این نوع شیوه کار را در دیگر موزههای کشور میتواند اجرا شود و آن را در دستور کارهای بعدی خود قرار داده ام.
عهدیه اصغری، فرحناز ایزدپناه، علیرضا بهجتی، داوود بیگی، مهشاد بهرامی نژاد، مهران پور مهدی، غزاله پیشدادیان، محمد جوادی، ارغوان حامدی، عاطفه حق شناس، هانیه رحیمی، مهران سلگی، هدیه شیخان، سجاد صفایی، حمیدرضا طایفه، زرین عباسپور، محمد جواد عسگری، مهریار عیدی، فرشاد قره داغی کلوچه، محمود کامشگران، رویا کریمی، مجید کوهی، مصطفی گلی، حسین محمودوند، مهدی معین فر، اصغر نجف پور، محمد نوروزی، علیرضا هاشم زاده، نازنین هراتی اعضای گروه بازیگری این نمایش تاریخی هستند.
نمایش کمیته مشترک همه روزه از ساعت ۱۹:۳۰ به مدت یک ساعت به میزبانی موزه عبرت واقع در میدان امام خمینی (ره)، ابتدای خیابان فردوسی، خیابان کوشک مصری، خیابان شهید یارجانی، پلاک ۱۱ روی صحنه میرود.
یادآور میشود کمیته مشترک ضدخرابکاری ساواک و شهربانی برای ایجاد هماهنگی در سازمانهای مختلف امنیتی و انتظامی برای مقابله با مخالفان در ۴ بهمن ۱۳۵۰ ایجاد شد و دارای یک زندان مستقل به نام زندان کمیته مشترک ضدخرابکاری بود. این کمیته ابتدا در ادارهٔ اطلاعات شهربانی کل کشور مستقر بود؛ اما بعد از مدتی به ساختمان مستدیر در محل باغ ملی منتقل شد.
ساختمانی در باغ ملی تهران است که در زمان حکومت پهلوی «زندان زنان» و بعد زندان کمیته مشترک ضد خرابکاری نام گرفت و توسط ساواک مورد استفاده بود. پس از انقلاب ۱۳۵۷ «بازداشتگاه توحید» نام گرفت و سرانجام در سال ۱۳۸۱ به موزه تبدیل شده و «موزه عبرت» نامیده شد.
در دوران سیاه پهلوی این زندان از سوی سازمانها مختلف امنیتی و انتظامی به ویژه ساواک و کمیته مشترک ضدخرابکاری برای بازداشت و شکنجه زندانیان سیاسی مورد استفاده قرار میگرفت.
اکنون این زندان سیاسی با عنوان موزه عبرت در حوالی میدان امام خمینی (ره) تهران و در امتداد خیابانی به همین نام، جاذبههای بسیاری وجود دارند که گذشته تهران را روایت میکنند. در این میان یکی از متفاوتترین مقاصدی که در این منطقه وجود دارد، موزه عبرت است؛ جایی که شما را به سفری تلخ در تاریخ کشور میبرد و از حال و روز زندانیان سیاسی در زمان پهلوی پرده بر میدارد. در این موزه مجسمههایی را میبینید که با دقت و ظرافت طراحی شده اند و شکنجهها و وضعیت زندانیان در آن دوران را به تصویر میکشند.