افزایش سه برابری برداشت زیره سبز در تایباد
با برداشت بیش از ۸۰۰تُن زیره سبز در سال زراعی جاری در شهرستان تایباد تولید این محصول نسبت به پارسال سه برابر افزایش یافته است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تایباد با بیان این مطلب گفت: کشت این گیاه
دارویی در بخشهای مرکزی، میان ولایت و حومه این شهرستان افزایش یافته است.
محمد میری با بیان اینکه متوسط عملکرد این محصول در هر هکتار به 400کیلوگرم میرسد افزود: مهمترین استفاده از این گیاه، مصارف خوراکی، صنعتی و دارویی است و عواملی همچون فصل کوتاه رشد، نیاز اندک به آب، اشتغال زایی، ارزش افزوده و درآمد مطلوب از ویژگیهای قابل توجه گیاه زیره برای بهره برداران بخش زراعی است.
وی ادامه داد: نخریدن تضمینی، ثبات نداشتن قیمت و نبود کارگاههای فرآوری و بسته بندی از مهمترین مشکلات حوزه کاشت این محصول در شهرستالن تایباد است و هم اکنون فقط پنج درصد محصول تولید شده در این شهرستان به مصرف میرسد.
میری افزود: تولید زیره سبز در این شهرستان بدون استفاده از کود و سموم شیمیایی انجام می شود و ۱۰۰درصد این محصول در این منطقه سالم است.
میری به کمبود منابع آب در شهرستان تایباد اشاره و بیان کرد: با توجه به افت منابع آب و کاهش ذخایر زیرزمینی، کشت و توسعه محصولات کم آب طلب یکی از مهمترین برنامههای جهاد کشاورزی این شهرستان است.