اخبار شهرداری
ویژه برنامههای روز دختر در شهر تهران
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران: بخشی از برنامهها با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و شیوه نامههای بهداشتی در بوستانهای بانوان و مراکز شهربانو برگزار میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، زهرا بهروزآذر گفت: این اداره کل هر سال در مناسبتهای مرتبط با حوزه زنان از جمله روز دختر برنامههای مختلفی را برگزار میکند و در سال جاری نیز برنامههایی با هدف تاکید بر نقش و جایگاه دختران در جامعه و خانواده با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی پیش بینی شده است.
این برنامهها از سوم تا سیزدهم خرداد برگزار خواهد شد، که میتوان به وبینار دو روزه علمی-تخصصی «حمایتهای روانی-اجتماعی از دختران» با همکاری جهاد دانشگاهی دانشگاه الزهرا، وبینار تخصصی حریم امن شهر با همکاری معاونت زنان ریاست جمهوری، «گذر نشاط» شامل برنامههای ورزشی، فراغتی و هنری و طراحی و فضاسازی محیطی در بوستانهای بانوان، مجموعههای شهربانو و ۴ نقطه پرتردد شهر تهران (چهارراه ولیعصر، میدان هفت تیر، خیابان ستارخان و میدان هفت حوض) و همچنین اکران و انتشار محتوای مرتبط با این مناسبت در سطح شهر و فضای مجازی اشاره کرد.
اجرای طرح «ارتقای سلامت روان دختران جوان» جهت پیشگیری از آسیبهای روانی-اجتماعی از طریق ارائه خدمات مشاورهای در مجموعههای مختص زنان از دهه کرامت آغاز میشود.
وی افزود: علاوه بر این برنامهها که به صورت هماهنگ در نقاط مختلف برگزار میشوند، برنامههایی متفاوت به ابتکار ادارات امور بانوان هر منطقه مانند معرفی دختران شاخص و موفق محله و منطقه، مسابقه مجازی "نامهای به دخترم"، پویش مجازی "من دخترم را دوست دارم" با تاکید بر رابطه پدران و دختران، پویش مجازی ارسال فیلم"۱۲۰ ثانیه با پدر و مادرم"، "یک کتاب، یک نویسنده" با موضوع دختران، مسابقه عکاسی و ... نیز برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: با اجرای ویژه برنامههای روز دختر در دهه کرامت، فعالیتهای بوستانهای بانوان و مراکز شهربانو به طور کامل از سر گرفته میشود و تمامی این مراکز بازگشایی خواهد شد.
آئین رونمایی از کتابهای منتشر شده سازمان نوسازی شهر تهران
آئین رونمایی از کتابهای منتشر شده سازمان نوسازی شهر تهران و انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان نوسازی و مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران اندکی پس از افتتاح "مرکز محله درخشان" در مرکز محله شیرین دخت برگزار شد.
غلامحسین محمدی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در این مراسم تصریح کرد: چنانچه تمرکز تخصصی در حوزه فعالیتهای بین الملل رخ ندهد، زحمات همکاران ما در مجموعه معاونت شهرسازی و معماری و سازمان نوسازی شهر تهران در مجامع بین المللی نادیده گرفته میشود.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران خاطرنشان کرد: سازمانهای پیشتاز از جمله سازمان نوسازی شهر تهران که در بازآفرینی بافتهای فرسوده و تغییر کالبدی شهر نقش جدی و تأثیرگذار دارند، میتوانند محتوای فعالیتهای کیفی خود را تهیه کرده و مرکز ارتباطات شهرداری تهران نیز میتواند با استفاده از ظرفیتهایی که دارد این فعالیتها را بصورت جدیتر منتشر کند تا در دنیا دیده شود.
محمدی با اشاره به برگزاری رویدادهای مختلف بین المللی از جمله جایزه گوانجو، نشست متروپلیس و ... گفت: از این ظرفیتها استفاده میکنیم تا محتوایی که در سازمان نوسازی تهیه شده مطابق با استانداردهای بین المللی منتشر شود و زحمات زیادی که در این زمینه کشیده شده در دنیا منعکس گردد.
عبدالرضا گلپایگانی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران با بیان این که موضوع کاری که انجام میدهیم در حیطه معماری و شهرسازی و نوسازی و بهسازی بافتهای ناکارآمد و فرسوده بسیار متکی به تجربه است، به برگزاری مسابقه بین المللی بازآفرینی فضای فوقانی تونل راه آهن تهران- تبریز اشاره کرد و گفت: این مسابقه یکی از کارهای بزرگی بود که در شهر تهران در مقیاس بین المللی انجام شد؛ کتاب آن نیز به همت سازمان نوسازی منتشر شده و قطعاً تجارب خوبی را در اختیار استفاده کنندگان قرار خواهد داد و ضروری است انعکاس آن به دنیا اعلام شود.
گلپایگانی یادآور شد: زمانی که در شهرداری میخواستم موضوع بافتهای فرسوده را مطالعه کنم و به منابع تجربه شده مراجعه کنم، به انتشارات سازمان نوسازی مراجعه میکردم، تدوین و انتشار تجارب نوسازی سنت خوبی است که در گذشته آغاز شده و میبایست تداوم داشته باشد. این امر کمک میکند دانش کسب شده به دیگران انتقال یابد و زمینه نقد و ارزیابی کارها فراهم شود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به اهمیت انتشار مقالات و کتابهایی که حاصل کسب تجارب کاری است، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم فضا را به فضای گفتگو تبدیل کنیم و بازخورد اقداماتی که در معاونت شهرسازی و معماری و سازمان نوسازی انجام میشود در مجامع دانشگاهی، علمی و گروههای تخصصی و حرفهای بگیریم، این امر سبب ارتقاء کارها خواهد شد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان این که تبدیل فضا به فضای گفتگو و گرفتن بازخورد اقداماتی که در معاونت شهرسازی و معماری و سازمان نوسازی انجام میشود در مجامع دانشگاهی، علمی و گروههای تخصصی و حرفهای موجب ارتقاء کارها و امور خواهد شد، بر ضرورت و اهمیت تدوین و انتشار مقالات و کتابهایی که حاصل کسب تجارب کاری است تأکید کرد.
در ادامه این جلسه از کتابهایی که به همت سازمان نوسازی شهر تهران منتشر شده است شامل کتاب "محوطه میراث جهانی زولورین"، "سرگذشت یک خیابان؛ سیر شکل گیری خیابان سی تیر"، "مسابقه بازآفرینی محور شهری؛ طراحی فضای فوقانی تونل راه آهن تهران- تبریز"، و کتابهای محله "طیب"، "قیام"، "خلیج فارس" و "جوانمرد قصاب" رونمایی شد.
مرکز محله «درخشان» در محله اتابک افتتاح شد
مرکز محله "درخشان" با حضور معاون شهرسازی و معماری، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، مدیرعامل سازمان نوسازی تهران و شهردار منطقه ۱۵ به بهره برداری رسید.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، کاوه حاجی علی اکبری با بیان اینکه مرکز محله درخشان با هدف جبران کسری سرانه خدمات بهداشتی، درمانی و فضای سبز در محله اتابک احداث شده است، یادآور شد: وجود فضاهای رها شده، بی دفاع و ناامن ناشی از تملکهای پراکنده در سالهای گذشته و همچنین کم بودن سرانه¬های بهداشتی و درمانی در محله اتابک، مشکلاتی برای اهالی و ساکنان محله ایجاد کرده بود که ساماندهی فضاهای رها شده در این محله به عنوان ظرفیتی برای جبران کمبودهای خدماتی و رفع مشکلات اهالی، در دستور کار سازمان نوسازی شهر تهران قرار گرفت.
علی اکبری تصریح کرد: مرکز محله درخشان یکی از پروژههای بهسازی محیطی سازمان نوسازی شهر تهران با عرصه مداخله ۴۰۰ متر مربع در تقاطع کوچه شهید گودرزی و کوچه شهید قدرتی در محله اتابک واقع شده است.
بر اساس این گزارش در فضای سرپوشیده این مرکز محله، ساختمانی یک طبقه با ۴ اتاق به منظور ارائه خدمات سلامت و بهداشت به ساکنان محله احداث شده و فضای سبز، مبلمان شهری، میز شطرنج و آبنما از دیگر امکانات این مرکز محله است.