در این گزارش به قلم مایا اوپنهایم آمده است: در یک گزارش ادعا شده است فعالان حقوق زنان که زندانی هستند و زندانیان سیاسی در زندانهای عربستان سعودی مورد اذیت و آزار جنسی، شکنجه و مرگ قرار گرفته اند. این بررسی که به طور انحصاری با روزنامه ایندیپندنت به اشتراک گذاشته شد، ادعا میکند از زمانی که محمد بن سلمان در سال ۲۰۱۷ ولیعهد پادشاهی عربستان سعودی شد، ۳۰۹ زندانی سیاسی در این کشور شاهد نقض حقوق بشر بوده اند.
گرَنت لیبرتی Grant Liberty- مؤسسه خیریه حقوق بشری که این گزارش را تهیه کرده است- اعلام کرد: مردم به دلیل ارتکاب جرایم در سن ۹ سالگی، با مجازات مرگ روبرو شده اند.
محققان اعلام کردند ۲۰ زندانی به دلیل ارتکاب جرایم سیاسی که در دوران کودکی در این کشور دستگیر شدند و پنج نفر از این زندانیان اعدام شده و ۱۳ نفر دیگر هم اکنون با مجازات اعدام روبرو هستند.
در این بررسی که نتایج آن چند روز قبل از برگزاری نشست گروه ۲۰ به میزبانی عربستان سعودی در روز شنبه منتشر شد، خاطرنشان شده است ۲۷ زندانی سیاسی که از فعالان حقوق زنان بودند، اعلام کردند شش نفر از آنها مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اند.
خواهر لجین الهذلول، فعال حقوق زنان سعودی که زندانی است و در حال حاضر در بیست و سومین روز اعتصاب غذای خود به سر میبرد، گفت او در زندان تحت شکنجه و آزار جنسی قرار گرفته است.
محققان اعلام کردند ۲۰ زندانی به دلیل ارتکاب جرایم سیاسی که در دوران کودکی در این کشور دستگیر شدند و ۵ نفر از این زندانیان اعدام شده و ۱۳ نفر دیگر هم اکنون با مجازات اعدام روبرو هستند.
لینا الهذلول، خواهر کوچک لجین، گفت: "خواهرم یک فعال حقوق زنان است که برنده جایزه شده است. او نامزد دریافت جایزه نوبل شده بود و سراسر جهان او را تحسین میکنند. "
او همچنین گفت: "غیر از عربستان سعودی که برای او یک زندان امنیتی گسترده است. در زندان، خواهرم شکنجه و تحقیر شده و تحت آزار جنسی قرار گرفته است. تا زمانی که زنان در داخل عربستان سعودی نمیتوانند در امنیت صحبت کنند، این وظیفه جامعه جهانی است که صدای خود را از طرف آنها بلند کند. "
لوجین از روز ۲۶ ماه اکتبر اعتصاب غذا کرده است تا اعتراض خود را به امتناع مقامات سعودی در صدور مجوز برای برقراری تماسهای منظم او با نزدیکانش اعلام کند.
سازمانهای حقوق بشری میگویند لجین مجبور به تحمل بدرفتاری همانند شوک الکتریکی، ضربات شلاق و آزار و اذیت جنسی در زندان است. لوجین، که با موفقیت برای گرفتن حق رانندگی زنان در سعودی یک کارزار به راه انداخته بود، به همراه ۱۰ فعال حقوق دیگر زنان در عربستان سعودی در ماه مه سال ۲۰۱۸ -هفتهها قبل از اینکه این کشور ممنوعیت حق رانندگی برای زنان را لغو کند- بازداشت شد.
لجین به اتهام ارتباط داشتن با نهادهای خارجی که با عربستان سعودی دشمن هستند، عضو گیری از میان کارمندان دولت برای جمع آوری اطلاعات محرمانه و ارائه کمکهای مالی به نهادهای خارج از کشور که با این پادشاهی روابطی خصمانه دارند، منتظر محاکمه است. مقامات سعودی اتهامات مرتبط با شکنجه را رد و اعلام کردند در حال بررسی ادعاهای مطرح شده در زمینه بدرفتاری هستند.
عبدالله الغمدی، یک فعال سعودی که در تبعید زندگی میکند، گفت: در سال ۲۰۱۲، به من در انگلیس پناهندگی داده شد و من در حال مبارزه برای پایان دادن به دیکتاتوری و سیاستهای اقتدارگرایانه در عربستان سعودی بودم.
او همچنین گفت: "من خوش شانس بودم که از آنجا خارج شدم، اما این یک روایت دیگر برای خانواده ام است. مادرم، آیدا الغمدی و دو برادر من دستگیر شدند. هرگز هیچ توضیحی در ارتباط با این موضوع ارائه نشده است، اما نمیتوان حقیقت را انکار کرد. آنها نه به دلیل ارتکاب یک جرم بلکه به دلیل فعالیتهای من دستگیر شدند. مادرم ۶۴ ساله است. او دیابت و فشار خون دارد. "
او افزود: "هنگامی که او به همراه برادرم دستگیر شد، آنها در مقابل یکدیگر شکنجه شدند. آنها را مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و سیگار داغ بر روی پوستشان قرار داده شد. برادرم مجبور شد ویدئویی را در انتقاد از من تهیه کند تا کانالهای رسمی سعودی بتوانند آن را در شبکههای اجتماعی منتشر کنند. به من گفتند که هر گونه تماس با خانواده ام زندگی آنها را بیش از پیش به خطر میاندازد. "
الغمدی افزود: برای او همچنان "صحبت کردن با مادر یا برادرش ممنوع است. " او گفت: عدم برقراری تماس با آنها برایش آزار دهنده است.
در این گزارش آمده است: از سلولهای انفرادی طولانی مدت به طور گسترده توسط مقامات سعودی استفاده میشود و این در حالی است که زندانیان به طور مکرر از مشاوره با تیمهای حقوقی خود منع شده اند.
عبدالله العوده پسر سلمان العوده، یکی از برجستهترین قهرمانان اصلاحات سیاسی و حقوق بشری در عربستان سعودی، گفت: "برای پدرم در عربستان سعودی مجازات اعدام صادر شده است. جرم او چیست؟ او یک پیام توییتی بی ضرر را برای ۱۴ میلیون دنبال کننده خود در توئیتر مبنی بر آرزوی پایان یافتن مناقشات دیپلماتیک با قطر منتشر کرد. آنها میخواهند پدرم را بکشند. اگر آنها این کار را انجام دهند، این یک قتل توسط دولت محسوب میشود. "
لوسی ری، سخنگوی مؤسسه گرنت لیبرتی، گفت: "این گزارش حاوی جزئیات مرتبط با بدرفتاری در مقیاس صنعتی است. قتل، شکنجه، اذیت و آزار جنسی که بدترین موارد نقض حقوق بشر هستند در اینجا قابل تصور میباشند. همه جهان باید بیدار شود. عربستان سعودی نباید در جامعه کشورهای محترم مورد استقبال قرار گیرد در حالی که این کشور مردم خود را شکنجه و با آنها بدرفتاری میکند و آنها را به قتل میرساند. "
این گزارشها در حالی منتشر شده است که عفو بین الملل از رهبران گروه ۲۰ که در نشست مجازی این گروه به میزبانی عربستان سعودی در آخر این هفته حضور دارند خواست تا "مقامات سعودی را به سبب ریاکاری بی شرمانه خود در ارتباط با حقوق زنان مسئول" بدانند. عفو بین الملل اعلام کرد برنامه توانمند سازی زنان بخشی از دستورالعمل این پادشاهی در گروه ۲۰ است.
عفو بین الملل از سران گروه ۲۰ میخواهد خواستار "آزادی بی قید و شرط" لجین، نسیمه الصدا، سامر بدوی، نوف عبدالعزیز و مایا الزهرانی شوند که در سال ۲۰۱۸ به دلیل فعالیتهای خود در زمینه حقوق بشر دستگیر شدند.
فعالانی که به مبارزه خود برای حقوق بشر در عربستان سعودی ادامه میدهند صدای واقعی اصلاحات هستند و باید به آنها گوش فرا داد نه اینکه آنها را زندانی کرد. "
لین معلوف از کارشناسان عفو بین الملل، گفت: اجلاس گروه ۲۰ برای مقامات سعودی بسیار مهم است: این لحظهای است که آنها میتوانند دستورالعمل اصلاحات خود را به جهانیان معرفی کنند و نشان دهند که کشورشان به روی تجارت باز است.
او گفت: "این در حالی است که مصلحان واقعی درعربستان سعودی پشت میلههای زندان به سر میبرند. رهبران گروه ۲۰ به جای کنار آمدن با روایتهای دولت سعودی، باید از این اجلاس به عنوان فرصتی برای حمایت از فعالان شجاعی استفاده کنند که تعهد واقعی آنها برای توانمندسازی زنان سبب شده است آزادی شان از آنها گرفته شود. "
او خاطرنشان کرد: "آخر هفته آخر مقامات سعودی در ارتباط با اصلاحات مورد حمایت فعالان زندانی برای به دست آوردن فرصتهای تجاری و تحسینهای سیاسی صحبت خواهند کرد.
فعالانی که به مبارزه خود برای حقوق بشر در عربستان سعودی ادامه میدهند صدای واقعی اصلاحات هستند و باید به آنها گوش فرا داد نه اینکه آنها را زندانی کرد. "
آدام کوگِل سخنگوی دیده بان حقوق بشر در گفتگو با نشریه ایندیپندنت گفت ریاست گروه ۲۰ به دولت محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی "وجهه ای" بخشیده است که "لیاقتش را ندارد. "
او افزود: "او هدایت سختترین و گستردهترین دوره سرکوب حقوق مدنی و سیاسی در تاریخ معاصر عربستان بر عهده گرفته است. "