در آستانه ورود به هفتمین سال تجاوز سعودیها به یمن؛
گاو شیرده در باتلاق خودساخته یمن
کشته و زخمی شدن دهها هزار مردم بیگناه، آواره کردن میلیونها نفر، قحطی و گرسنگی و شیوع بیماریهای واگیردار در یمن تنها دستاورد سعودیها در آستانه ورود به هفتمین سال جنگ علیه فقیرترین کشور عربی است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، قیام مردم یمن در سال ۲۰۱۱ علیه حکومت دیکتاتوری «علی عبدالله صالح» آغاز شد؛ مردم این کشور با قیام علیه فقر گسترده که میراث بیش از سه دهه حکومت عبدالله صالح بود به دنبال ایجاد ساختاری با پشتوانه مردمی در جهت ارتقای سطح زندگی بودند، اما مداخله عربستان سعودی و چند کشور عربی به همراه ایالات متحده آمریکا سبب شد تحولات یمن به بزرگترین بحران انسانی در جهان تبدیل شود.
به قدرت رسیدن «عبد ربه منصور هادی» معاون دو دههای عبدالله صالح در انتخابات تک نامزدی در سال ۲۰۱۲، نتیجه مداخله سعودیها در قیام مردم یمن بود؛ همزمان با ناکامی منصور هادی، مردم یمن باردیگر در تابستان ۲۰۱۴ دست به قیام زدند که به فرار هادی از این کشور و از سوی دیگر حمله عربستان سعودی به فقیرترین کشور عربی منطقه غرب آسیا منجر شد.
از طوفان قاطعیت تا طوفان حماقت ائتلاف متجاوز سعودی در یمن
عربستان با همراهی امارات، بحرین، سودان و آمریکا در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ (۲۶ مارس ۲۰۱۵) با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی- آمریکایی، تجاوز به کشور یمن را در عملیاتی با عنوان «طوفان قاطعیت» آغاز کرد، اما در سالهای گذشته به استثنای امارات و آمریکا، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند و ابوظبی نیز هماکنون از یک همپیمان قدیمی به یک رقیب رو در روی ریاض در جنوب یمن تبدیل شده است.
کمتر از دو ماه دیگر جنگ عربستان علیه یمن وارد هفتمین سال میشود؛ جنگی که به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی یمن به قدرت آغاز شد، اما بیش از ۱۰۰ هزار کشته، صدها هزار زخمی، حدود ۴ میلیون آواره و از بین رفتن زیرساختهای یمن از برجستهترین تبعات زیادهخواهی سعودیها در منطقه به شمار میرود. بمبهای خوشهای، میکروبی، فسفری، شیمیایی و بمبهای خلأ و همچنین گاز اعصاب و خردل و انواع موشکها از جمله سلاحهای ممنوعهای است که ائتلاف سعودی در ۶ سال گذشته علیه یمنیها استفاده کرده است.
سازمان حامی حقوق زنان و کودکان «انتصاف» یمن در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، از مارس ۲۰۱۵ تاکنون سه هزار و ۷۹۸ کودک و ۲ هزار و ۳۹۲ زن در بمبارانهای ائتلاف سعودی جان خود را از دست دادهاند. براساس این گزارش، در مدت یاد شده چهار هزار و ۸۹ کودک و ۲ هزار و ۸۰۰ زن نیز زخمی شدهاند و از پنج میلیون و ۵۰۰ هزار کودک یمنی زیر پنج سال، ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار کودک (۴۷ درصد آنها) به سوء تغذیه مبتلا هستند.
بازی سعودیها با جان مردم یمن با تسلیحات آمریکایی و اروپایی
تجاوز ائتلاف سعودی علیه یمن در حالی وارد هفتمین سال خود میشود که سلاحهای ممنوعه مورد استفاده عربستان در این جنگ نابرابر، از آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان تامین شده بود. طبق اعلام انستیتوی تحقیقات بینالمللی صلح استکهلم، آمریکا از سال ۲۰۱۵ بزرگترین تأمینکننده تجهیزات نظامی عربستان بوده و ۷۳ درصد واردات سلاحهای این کشور را به خود اختصاص داد. انگلیس نیز از سال ۲۰۱۵ تاکنون، مجوز فروش ۶.۴ میلیارد پوند سلاح به عربستان را صادر کرده است.
در همین حال، «طه متوکل» وزیر بهداشت یمن اخیراً اعلام کرد: همه جنایتهای جنگی که طی ۶ سال اخیر، ائتلاف سعودی علیه یمن انجام داده، با استفاده از تسلیحات آمریکایی و غربی بوده است. وی یادآور شد: در این حملات، ۵۲۳ بیمارستان و مرکز بهداشتی و درمانی در یمن تخریب شده است و ائتلاف سعودی با تشدید محاصره یمن و تعمیق رنج مردم با مصادره مشتقات نفتی ادامه میدهد.
«علی صفره» مسؤول مرکز مینروبی یمن نیز اعلام کرد، ائتلاف سعودی از آغاز تجاوز به یمن تا کنون سه هزار و ۱۷۹ بمب خوشهای که ساخت آمریکا، انگلیس و برزیل بوده بر سر مردم بی دفاع یمن ریخته است. وی افزود: شمار قربانیان بمبهای خوشهای در یمن بیش از یک هزار نفر است که اکثر آنها زنان و کودکانی هستند که در مناطق زراعی و مراتع کشته شدند. این مسؤول یمنی همچنین تاکید کرد: مشکل اصلی، بمبهای خوشهای عمل نکرده هستند و سازمان ملل متحد نیز مواد و ابزار لازم برای پاکسازی این بمبها را در اختیار ما نمیگذارد.
دست برتر مقاومت یمن در رویارویی با متجاوزان سعودی
وارد شدن ضربههای مکرر نظامی به عربستان نظیر آنچه که تابستان ۲۰۱۹ علیه بقیق و خریص انجام شد و توقف ۵۰ درصدی تولید نفت عربستان را در پی داشت حیثیت نظامی و سیاسی ریاض را زیر سوال برده است. تحولات درون ائتلاف سعودی نیز بیانگر دست و پا زدن عربستان در باتلاق خودساخته یمن است؛ اختلافها میان ریاض و ابوظبی در جنوب یمن از تابستان ۲۰۱۹ و در پی اعلام امارات مبنی بر خروج نظامیانش آغاز شد. عربستان تلاش کرد به نوعی این اختلافها را مدیریت کند و کاهش دهد، اما نه تنها اثری از کاهش اختلاف دیده نمیشود بلکه بار دیگر اختلافها شدت نیز پیدا کرده و شورای انتقالی جنوب وابسته به امارات در حال افزایش قدرت خود در جنوب یمن است.
از سوی دیگر سعودیها کارکرد گاو شیرده برای آمریکاییها را نیز از دست داده اند؛ «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگو با شبکه خبری ان بی سی نیوز گفت: واشنگتن در روابط خودش با عربستان سعودی بازنگری میکند تا هماهنگی آن با منافع و اصول آمریکا را تضمین کند.
انقلاب مردم یمن به سه دهه استبداد «علی عبدالله صالح» و «منصور هادی» پایان داد و مقاومت ۶ ساله آنها مقابل تجاوز وحشیانه عربستان و امارات برای بازگرداندن منصور هادی به قدرت، برخلاف سایر انقلابهای انجام شده در برخی کشورهای عربی این امیدواری را برای مردم عرب و ملتهای کشورهای دارای حکومتهای وابسته و غیر مردمی به وجود آورد که میتوان به موفقیت رسید و تلاش بیگانگان برای منحرف کردن انقلابهای مردمی و خفه کردن صدای مردم را بیتاثیر کرد.
قدرت دفاعی ارتش و کمیتههای مردمی یمن با وجود محاصره همه جانبه با تکیه بر توان داخلی روز به روز در حال افزایش است؛ تحولات میدانی جنگ یمن، دست برتر مقاومت یمن در رویارویی با متجاوزان عربستانی در تمامی عرصهها را نشان میدهد. از آنجا که استراتژی عربستان در تجاوزگریاش به یمن بر حملات هوایی استوار بوده است مقاومت یمن نیز استراتژی خود را بر ضربات موشکی به متجاوزان عربستانی با تکیه با ظرفیتهای بومی این کشور استوار کرد. این حرکت دقیق و هوشمندانه یمن به برتری بیش از پیش مقاومت یمن بر ائتلاف متجاوز سعودی در عرصه میدانی انجامیده است.
نویسنده: محسن ایراندوست