در یادداشتی بررسی شد،
تحلیل روز؛ حمله به دیمونا و آسیب پذیر بودن رژیم صهیونیستی
حمله به نیروگاه هستهای دیمونا علاوه بر پوشالی بودن سامانه گنبد آهنین، نشان داد رژیم صهیونیستی بجز شرایط نابسامان داخلی باید منتظر روزها سخت و دشوارتری باشد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، مجتبی شاهسونی کارشناس مسائل بین الملل درباره حادثه اخیر دیمونا نوشت: ماجرا از اولین ساعات روز پنجشنبه ۲۲ آوریل (دوم اردیبهشت) شروع شد که رسانهها از اصابت موشکی در نزدیکی تاسیسات حساس اتمی رژیم صهیونیستی خبر دادند. ارتش رژیم صهیونیستی، لحظاتی بعد، ضمن تأیید گزارشهای منتشر شده، در بیانیهای اعلام کرد: «به دنبال گزارش فعالشدن هشدار، یک فروند موشک هوا به زمین از خاک سوریه به داخل اسرائیل شلیک شد که در منطقه نقب سقوط کرد. در پاسخ به آن، چند دقیقه پیش، ارتش اسرائیل سکوی پرتاب موشک زمین به هوا را در منطقه سوریه مورد حمله قرار داد.
نیروگاه هسته ای دیمونا
نیروگاه اتمی دیمونا یا شیمون پرز که نماد توان هستهای رژیم صهیونیستی است؛ ساختار اصلی و علنی فعالیتهای هستهای رژیم صهیونیستی در منطقه نقب در مناطق اشغالی سال ۱۹۴۸ واقع شده است. کار احداث این پایگاه در سال ۱۹۵۷ با کمک دولت فرانسه و به شکلی کاملاً محرمانه آغاز و در دسامبر ۱۹۶۳ راهاندازی شد. دیمونا نام یکی از شهرهای رژیم صهیونیستی است که در صحرای نقب قرار گرفته است. شهر دیمونا در حدود ۳۴ هزار نفر جمعیت دارد. نیروگاه اتمی دیمونا در ده کیلومتری جنوب شهر دیمونا قرار دارد.
لایه های دفاعی دیمونا
تاسیسات هستهای دیمونا جزء حفاظت شدهترین تاسیسات در کل رژیم صهیونیستی است. بنابراین میتوان گفت این رژیم نهایت سیستمهای دفاعی خود را برای دفاع از این تاسیسات مستقر کرده، سیستمهایی که برای هیچ جای دیگر حتی برای تل آویو هم استفاده نمیشود. طبق اظهار نظر برخی کارشناسان حداقل سه لایه دفاع هوایی برای دفاع از این تاسیسات ایجاد شده است. همچنین رسانههای صهیونیستی چندی پیش از تقویت سپر پدافندی در اطراف آن سخن گفته و حلقههای امنیتی اجازه نزدیک شدن افراد را در شعاع ۱۰ کیلومتری نمیدهند.
مخفی کاری صهیونیست ها در دیمونا
سال ۱۹۸۶ میلادی بود که مردخای فانونو در گفتوگویی با یک روزنامه انگلیسی و با استناد به ۶۰ عکسی که با خود داشت، فعالیت این ساختار هستهای را که به شکل زیرزمینی در حال ساخت بمب هستهای بود، افشا کرد. بر اساس ادعای منابع رسمی اسرائیلی، این ساختار یک نیروگاه هستهای برای تولید برق در راستای توسعه منطقه نقب است. همچنین بنا بر اطلاعات افشا شده، این مرکز هستهای اسرائیلی در ۱۰ طبقه مجزا در زیرزمین ساخته شده است و در هر طبقه یک واحد ویژه فعالیت میکند. سال ۲۰۱۷ حدود ۲۷۰۰ نفر در دیمونا مشغول کار بودند و صرفاً ۱۵۰ نفر از آنها اجازه دسترسی به بخشهای حساس این مرکز را داشتند.
خطر هستهای دیمونا
نیروگاه دیمونا برای تولید پلوتونیوم، اورانیوم و بقیه نیازهای ساخت بمب هستهای در حال فعالیت است. در همین چارچوب این مرکز ماهانه هشت کیلوگرم اورانیوم با غنای بسار بالا و سالانه ۴۰ کیلوگرم پلوتونیوم تولید میکند که برای ساخت ۱۰ بمب هستهای کافی است. این در حالی است که یک واحد ویژه از موساد مسئول فراهم کردن بقیه نیازهای علمی و ابزار مورد نیاز دیمونا از خارج از فلسطین اشغالی است. این واحد که «دفتر روابط علمی» نام دارد، از همان ابتدا علاوه بر حلقه حفاظتی مسئولیت قاچاق یا سرقت نیازهای هستهای اسرائیل را بر عهده گرفت. ریاست این دفتر از آغاز بر عهده «بنیامین فرد»، مرد سایه موساد معروف به «بلومبرگ» گذاشته شد.
دیمونا پاشنه آشیل رژیم صهیونیستی
روزنامه هاارتص پیشتر اعلام کرده بود که ۱۵۳۷ مشکل در سازههای ساختمانی نیروگاه کشف شده که میتواند به طور بالقوه موجب نشت مواد رادیواکتیو از آن شود. به اعتراف مرکز پژوهشهای هستهای حداقل در یک مورد این نشت صورت گرفته است. برخی کارشناسان صهیونیست اذعان کردهاند که امروز پایگاه دیمونا به یک معضل برای ساختار امنیتی این رژیم تبدیل شده است. از دیگر سو کارشناسان عرب آن را در حال حاضر پاشنه آشیل رژیم صهیونیستی میدانند که کابوس حمله به آن همواره مسئولان امنیتی در تلآویو را در وحشت باقی نگه داشته است.
اعتراف صهیونیست ها به آسیب پذیری
بعد از حمله به دیمونا، مقامات و تحلیل گران صهیونیست هر یک به شیوه ای به آسیب پذیر بودن این رژیم اعتراف کردند. نیر دافوری تحلیلگر شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در پایگاه اطلاع رسانی این شبکه عبری زبان اعتراف کرد بر روی کاغذ سامانههای ما باید این موشک پدافندی سوریه را سرنگون میکرد، اما تمام سامانهها در رهگیری آن عاجز مانده و شکست خوردند.
روزنامه یسرائیل هیوم در گزارشی در این باره به سراغ اهالی مناطق اشغالی اطراف دیمونا رفت و از زبان آنها شنید که پدافند هوایی ارتش اسرائیل هیچ واکنشی را به این موشک نداشته است. شهرداران شهرکهای صهیونیست نشین منطقه دیمونا هم در این باره به یسرائیل هیوم گفتند: در حال حاضر بزرگترین دغدغه ما آن است که اطمینان دهیم این منطقه در امنیت قرار دارد.
در همین حال ژنرال عاموس یادلین رئیس پژوهشکده امنیت رژیم صهیونیستی هم در گفتگویی به رسانهها گفت: مطمئن باشید این پاسخ ایران به حادثه مرکز غنی سازی نطنز نیست. «آویگدور لیبرمن» رقیب انتخاباتی «نتانیاهو» در واکنش به انفجار بامداد امروز در نزدیکی تاسیسات دیمونا گفته؛ «موشکی با سر جنگی ۲۰۰ کیلویی به سمت اسرائیل شلیک شده و اوضاع میتوانست به گونهای دیگر رقم بخورد، اما نتانیاهو میخوابد تا فقط برای انجام امور شخصی خود آماده شود»
رسانههای رژیم صهیونیستی به نقل از گانتز وزیر اسرائیل نوشتند این بود که سامانه پدافند اسرائیل نتوانست این موشک را رهگیری و منهدم کند و این را میتوان از عبارتی که لیبرمن وزیرجنگ سابق رژیم صهیونیستی به آن اشاره کرد متوجه شد آنجا که گفت سامانه دفاعی ما پوسیده است. چیزی شبیه توصیفی که سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان درباره تمام موجودیت رژیم صهیونیستی گفته است. موجودیتی که سستتر از تار عنکبوت است.
پیامدهای حمله به دیمونابسیاری از سیاستمداران و استراتژیستهای صهیونیست بارها به آسیبپذیری این رژیم با جغرافیای کوچک و محاصره شده از سوی جریانهای مقاومت، هشدار داده بودند. برای همه مهاجرین اسکان داده شده در سرزمینهای اشغالی که از نقاط مختلف دنیا در آرزوی زندگی بهتر و امنتر به خاک فلسطین اشغالی آمدهاند، امنیت، اصلیترین اولویت و نیاز حیاتی است و در صورتی که این اصل دچار خدشه شود هیچگونه تعلق خاطری به این سرزمین و رژیم جعلی صهیونیستی و در نتیجه حمایت از این رژیم نخواهند داشت. اکنون اصلیترین تهدیدی که موجودیت این رژیم جعلی را تهدید میکند، تضادهای شدید اجتماعی، اقتصادی و مذهبی است که تداوم وضع موجود و افزایش ناامنی به طور قطع این روند را تشدید خواهد کرد. هرچند که هسته و جوهره اسرائیل بر بستر ناامنی شکل گرفته و طبعا هیچگاه روی امنیت را نخواهد دید.
نتیجه گیری
اصابت موشک به نزدیکی نیروگاه اتمی دیمونا، پوشالی بودن سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی را به خصوص برای مزدوران منطقهای آمریکا که این رژیم را حامی امنیت خود میدانند به نمایش گذاشت. تحولات اخیر نشان داد که رژیم صهیونیستی بجز شرایط نابسامان داخلی، چالشهای هویتی و ناامنی در محیط پیرامونی باید منتظر روزها سخت و دشوارتری باشد. موضوع مهمتر از شلیک موشک و اینکه هدفمند بوده است یا بی هدف این است که سامانه دفاعی رژیم صهیونیستی نتوانست آن را منهدم کند. به نظر می رسد این موضوع به شدت شرایط داخلی جامعه صهیونیستی را تحت تأثیر قرار دهد و شرایط را از این هم که هست بدتر کند. بویژه اینکه ساختار سیاسی امروز صهیونیستی بسیار شکننده و ناتوان است.