پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر کاهش رفت و آمد و استفاده از ماسک بهترین راه مواجهه با گرد و غبار است.
دکتر عباس شاهسونی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: ماسکهایی که اکنون برای کووید ۱۹ استفاده میشود، میتواند به میزان زیادی مواجهه مردم با گرد و غبار را کاهش دهد، به هر حال اندازه ذرات در حد PM۱۰ است و این ماسکها به راحتی میتواند بخش عمدهای از ذرات را حذف کند.
وی با اشاره به اینکه دیروز به سطح شرایط خطرناک رسیدیم و شاخص آلودگی هوا به حدود ۵۰۰ رسید، ادامه داد: شاخص آلودگی هوا در این حد به منزله در خطر بودن سلامت همه مردم است و ممکن است، اثرات جدی همچون تشدید بیماریهای تنفسی و قلبی و عروقی و عوارضی همانند خس خس سینه، سرفه، سوزش چشم و سوزش گلو داشته باشد، ضمن اینکه افزایش سکتههای مغزی و قلبی نیز در این شرایط میتواند روی دهد.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: وقتی شاخص آلودگی هوا در محدوده خطرناک باشد به ویژه در گروههای حساس و آسیب پذیر شامل سالمندان، کودکان، زنان باردار، افراد دارای دیابت یا کسانی که ضعف سیستم ایمنی دارند، تهدیدکننده است.
دکتر شاهسونی درباره منشا این گرد و غبارها افزود: در چند روز اخیر منشا آن عراق و سوریه بوده است و گرد و غبارها با طوفانها و بادهایی که به سمت کشور میآید، استانهای غربی، جنوب غربی و مرکزی کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: جنس این ذرات با توجه به منطقهای که از آنجا برخاسته، متفاوت است، جنس گرد و غبارهایی که از عراق میآید با جنس گرد و غبارهایی که از عربستان و اردن میآید، متفاوت است، اما عمده جنس آنها سیلیس است که بر سلامت اثر میگذارد.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت درباره راههای مقابله با این پدیده گفت: کاهش منبع انتشار و مواجهه با گرد و غبار راه حل آن است، اما برای رفع منبع انتشار راه حل طولانی مدت جواب میدهد و به علت خشکسالی و کم بارشی در ایران و عراق در عمل کاهش منبع انتشار گرد و غبار دست فردی نیست، اما راه حل کوتاه مدت این است که کودکان، سالمندان و افراد بیمار کمتر در هوای آزاد باشند و کسانی نیز که مجبور هستند باید در ساعات کار کمتری با ماسک بیرون بیایند.
دکتر شاهسونی با اشاره به اینکه شاخص آلودگی هوای تهران، اکنون در محدوده بسیار ناسالم ۱۷۴ است و در برخی مناطق شهر تهران حدود ۳۰۰ است، افزود: براساس دستورالعمل کارگروه شرایط اضطرار در این شرایط مدارس در همه مقاطع تعطیل میشد، پیشنهاد وزارت بهداشت در این شرایط آموزش مجازی است، با توجه به اینکه زیرساخت آن نیز فراهم است تا کودکان کمتر با گرد و غبار مواجهه داشته باشند.
وی ادامه داد: اکنون در شرایط کرونا، وزارت بهداشت بر باز گذاشتن پنجرهها برای تهویه هوا در مدارس تاکید کرده است، اما با توجه به شرایط گرد و غبار باید پنجرهها را بست، بنابراین آموزش در این شرایط به صورت مجازی ارجح است، اما در نهایت تصمیم گیری کارگروه شرایط اضطراری در تهران جمعی است.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: استانهای خوزستان، کرمانشاه، لرستان و ایلام بیشترین گرد و غبار را دارند، اما در مجموع در همه استانهایی که با پدیده گرد و غبار مواجه هستند، مردم حتما باید ماسک بزنند و سعی کنند فعالیت بدنی کمتری داشته باشند، ورزش نکنند و بعد از افطار نیز مایعات بیشتری استفاده کنند.
دکتر شاهسونی درباره همراه شدن آلودگی هوا با گرد و غبار در ماههای آینده افزود: برخی آلایندهها میتواند به ذرات گرد و غبار بچسبند و وارد سیستم تنفسی افراد شوند که تهدیدکننده سلامت سیستم تنفسی است، آلاینده غالب تابستان در شهرهای بزرگ ازن (O۳) است که حالت گازی دارد و میتواند روی گرد و غبار بچسبد.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت براساس قانون هوای پاک باید اعلام شرایط اضطرار کند و دانشگاههای علوم پزشکی بدون هیچگونه ملاحظهای در مواقع آلودگی اعلام اضطرار و به مردم خود مراقبتی بیشتر را توصیه میکنند.