رشد ۱۲ درصدی فرزندآوری در زنان 45 تا ۵۴ ساله
بر اساس آخرین آمار منتشره از سوی سازمان ثبت احوال کشور در سال گذشته، میزان فرزندآوری در تمامی گروه سنی رشد داشته و شاهد رشد 12 درصدی فرزند آوری در زنان 45 تا 54 ساله (گروه های پر خطر) هستیم .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ سال گذشته ۴۷ هزار و ۵۹۸ هزار نوزاد از مادران گروه سنی ۴۰ تا ۴۴ ساله متولد شدهاند که نسبت به سال گذشته از افزایش ۷ درصدی برخوردار است، همچنین در گروه سنی ۴۵ تا ۴۹ ساله نیز طی سال گذشته ۳ هزار و ۷۵۶ زن، صاحب فرزند شدند که میزان فرزندآوری این گروه پرخطر نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش یافته است. میزان فرزندآوری مادران گروه سنی ۵۰ تا ۵۴ ساله نیز در سال گذشته ۲۵۵ فرزند بوده است.
بر اساس آخرین آمار منتشره از سوی سازمان ثبت احوال کشور سال گذشته، میزان فرزندآوری در تمامی گروه سنی رشد داشته تا جایی که میتوان اظهار داشت، روند کاهش موالید در کشور متوقف شده است، حالا برخی آماری که اعلام شده میتواند نگرانیهای تازهای را بهدنبال داشته باشد.
با نگاهی کوتاه به این آمار میتوان به سادگی دریافت، اختلاف سنی و به تعبیری اختلاف نسلی روبه فزونی گذاشته تا جایی که میطلبد متخصصان و کارشناسان حوزههای مختلف این بار وارد عمل شوند تا بتوانند سن فرزندآوری را کاهش دهند. البته نه تنها فرزندآوری در سنین بالا میتواند پیامدهای منفی فردی و اجتماعی زیادی را بهدنبال داشته باشد، بلکه به مرور باز هم ممکن است، کشور را به مرحله سالمندی جمعیت نزدیکتر کند.
حداقل برای دختران فرصت برای ازدواج و فرزندآوری بهطور قابل ملاحظهای کاهش یافته و زمان طلایی آن در دهه ۲۰ زندگی، دیگر سپری شده است. به همین دلیل، آنان که فرصت ازدواج پیدا میکنند، فرزندآوری را به زور تکنیکها و فناوریهای پزشکی در انتهای دهه ۳۰ و ابتدای دهه ۴۰ زندگی خود تجربه میکنند که به استناد آمار، فرزندآوری در بین زنان ۴۰ تا ۴۵ سال (۷ درصد) و ۴۵ تا ۵۰ سال (۱۲ درصد) به نسبت سال گذشته افزایش پیدا کرده است.