پخش زنده
امروز: -
مدیر کل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید: تا پایان سال، زمان انتظار برگزاری کمیسیون پزشکی ایثارگران به حداکثر ۳۰ روز کاهش مییابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، حمیدرضا متقی در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: کمیسیون پزشکی بنیاد شهید وظیفه تعیین درصد از کار افتادگی و جانبازی را دارد و براساس مستندات و بررسیها احکام مربوطه صادر میشود. با الکترونیکی شدن بررسی درخواست درصد جانبازی ایثارگران، این فرایند در سال ۱۴۰۰ به حداکثر ۴۰ - ۵۰ روز کاهش یافت که در تلاشیم با تسریع رسیدگیها تا پایان سال، زمان ثبت درخواست تا ابلاغ رای کمیسیون پزشکی را، به ۳۰ روز برسانیم. در برخی پروندهها، بررسیها به ۴-۵ روز هم رسید که بستگی به نوع پرونده داشت.
مدیر کل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: از سال ۱۴۰۰ درخواستی باقی نمانده که به آن رسیدگی نشود، مگر در موارد خاص که برگزاری جلسه به علت محدودیتهای کرونایی لغو شده باشد.
متقی گفت: از هفته بعد از ماه مبارک هم برگزاری کمیسیونهای پزشکی در استانها پیگیری میشود. ضمن اینکه از هفته دوم سال ۱۴۰۱ کمیسیونهای پزشکی در استان تهران در حال برگزاری است. این برنامه ریزیها برای سه ماه آینده انجام شده است.
وی درباره تفاوت درصد جانبازی گفت: علت آن اختلاف در آیین نامه هاست. آیین نامهها بارها در سالهای مختلف اصلاح شده است، اما آنچه مسلم است این اصلاحات با هدف بهره مندی بیشتر ایثارگران از امکانات صورت گرفته است، اما اگر فردی تصور میکند درصد جانبازی کمتری به او تعلق گرفته، برای برگزاری مجدد کمیسیون میتواند درخواست کند.
متقی افزود: برای ایثارگرانی هم که تاکنون برای درخواست جانبازی اقدام نکرده اند نیاز به گواهی حضور در جبهه دارند. براساس بند الف ماده ۸۷ برنامه ششم توسعه برای رزمندگان دوران دفاع مقدس که فاقد مدارک هستند در صورت تایید یگان اعزامی میتوانند حداقل ۵ درصد جانبازی دریافت کنند و از امکانات مربوطه استفاده کنند. ضمن اینکه امکاناتی مثل خدمات مسکن، بیمه، آموزش و ... برای جانبازان ۵ درصد با ۵۰ درصد یکسان است.
وی درباره درمان جانبازان گفت: پزشکان متخصص از خارج از کشور برای درمان دعوت میشوند تا در درمانگاههای تخصصی و مراکز درمانی داخلی در کنار پزشکانمان کار کنند.
مزیت اصلی در این است که متخصصان داخل با نکات روز دنیا در علم پزشکی آشنا میشوند، ضمن اینکه پیگیریهای درمان هم در داخل با کمک متخصصان خودمان انجام میشود که در این زمینه تقریبا به خودکفایی رسیده ایم و از خروج ارز از کشور جلوگیری میشود.
متقی افزود: هم اکنون نیاز به اعزامهای خارجی جانبازان برای درمان نداریم. پارسال تنها ۳ یا ۴ جانباز به خارج اعزام کردیم که مربوط به پیگیریهای درمانهای قبلی بود.
مدیر کل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید گفت: حدود ۷۰ پزشک متخصص مختلف از اساتید دانشگاه ها، نیروهای مسلح و تامین اجتماعی در رشتههای مختلف پزشکی با این کمیسیون همکاری میکنند.
حمیدرضا متقی افزود: این کمیسیون بررسی پروندههای پزشکی تمام جانبازان و ایثارگران را در کل کشور به صورت حضوری پوشش میدهد. پارسال ۶۱۵ جلسه کمیسیون پزشکی برگزار کردیم که ۲۵۰ جلسه آن در استانها بود. علت زمان بر بودن برگزاری این کمیسیونها بیشتر بحث پشتیبانی و هماهنگیهای برگزاری است.
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت در پذیرش جانبازان در بیمارستانها همکاری خوبی دارند گفت: اگر در مواردی پذیرش در بیمارستانهای وزارت بهداشت انجام نشده باشد به علت نداشتن تخت خالی بود. در بیمارستان ها، بیمه پایه برای ایثارگران وجود دارد و با بیمه تکمیلی صد درصد هزینههای بستری پوشش داده میشود.
ضمن اینکه در خصوص بیمارستانهای اعصاب و روان وضعیت ما از وزارت بهداشت بهتر است. حدود ۱۰ بیمارستان تخصصی اعصاب و روان در سطح کشور داریم و در تلاشیم هزار تخت دیگر هم اضافه کنیم.
وی افزود: شرایط برگزاری کمیسیون پزشکی برای بررسی درصد جانبازی به این شرح است:
۱) برای بررسی دوباره درصد جانبازی باید سه سال از آخرین کمیسیون گذشته باشد.
۲) جانباز، صورت سانحه یا گواهی جدیدی از جانبازی خود ارائه دهد
۳) امکان دارد درصد جانبازی ایثارگران تغییر کند مثلا عارضهای پیشرفت کند یا عارضه ثانویهای به وجود آید. در بحث تغییر درصد جانبازی، بررسیهای پزشکی در خلال برگزاری برنامههای فرهنگی و تفریحی انجام میشود.
درباره هزینههای دندانپزشکی هم بر اساس آیین نامه در جراحتهای مستقیم فک و صورت جانباز، همه هزینههای درمان پرداخت میشود. در موارد دیگر برای آنها و خانواده هایشان هزینه خدمات پایه پرداخت میشود.
سه ساله مدارک پزشکی شوهرم طبق ماده ۸۷ در بیمارستان نیروی دریایی رشت به محل خدمت تربت حیدریه ارسال شد . پس از پیگیری حضوری مهر نداشت و پس از معاینه دوباره مهر و امضا و تایید شد و گفتن باید کمسیون پزشکی برگزار شود ولی هیچ خبری نشد. لطفآ مرا راهنمایی کنید .من سرپرست خانواده و یه زن با این همه مشکل لطفآ پرونده شوهرم رودر اولیت قرار بدید