پخش زنده
امروز: -
هنگامی که بافت لثه شما شروع به فرسایش میکند، میتواند بیشتر دندان را در معرض دید قرار دهد. به این حالت عقب نشینی یا تحلیل لثه گفته میشود.
عوامل متعددی وجود دارد که می تواند خطر عقب نشینی لثه را افزایش دهد، از جمله موارد زیر:
بیماری لثه عامل اصلی عقب نشینی لثه است. اگر بیماریهایی مانند پریودنتیت دارید، میتواند باعث التهاب مخرب لثه شده و منجر به تحلیل رفتن لثه شود.
سابقه سیگار کشیدن یا استفاده از تنباکو، می تواند باعث ایجاد پلاک بیش از حد روی دندان ها شود و ممکن است منجر به تحلیل لثه شود.
حتی اگر به خوبی از دندان ها و سلامت خود مراقبت کرده باشید، اگر والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ شما این بیماری را داشته باشند، ممکن است مستعد ابتلا به بیماری لثه و تحلیل رفتن لثه باشید.
مسواک زدن بیش از حد دندان ها برای مدت طولانی می تواند باعث از بین رفتن مینای دندان ها و تحلیل رفتن لثه ها شود.
نوسانات سطح هورمون زنانه در طول زمان میتواند لثهها را حساستر کند و احتمال عقبرفتگی لثهها را افزایش دهد.
داروهای خاص می توانند دهان را خشک کنند. هنگامی که بزاق کافی ندارید، لثه های شما را مستعد ابتلا به عفونت ها می کند.
اگر دندانهای خود را به هم فشار دادهاید یا عادت به ساییدن آنها برای مدت طولانی داشتهاید، میتواند بر لثههای شما نیز تأثیر منفی بگذارد.
به منظور تشخیص عقبرفتگی لثه، دندانپزشک شما را از نظر علائم و نشانههای زیر معاینه میکند:
شدت عقبرفتگی لثهها نحوه درمان آنها را تعیین میکند. فرورفتگی لثه درمان نشده می تواند منجر به از دست دادن دندان شود زیرا دیگر بافت لثه کافی برای نگه داشتن ریشه دندان در جای خود وجود ندارد.
برای تحلیل جزئی لثه، دندانپزشک شما ممکن است نیاز به تمیز کردن عمیق ناحیه آسیب دیده داشته باشد. به این عمل جرم گیری دندان و برنامه ریزی ریشه نیز گفته می شود. آنها پلاک و جرم زیر خط لثه را با دقت از بین می برند. دندانپزشک شما همچنین ناحیه ریشه در معرض دید را صاف می کند تا از باکتری های جدید محافظت کند.
علاوه بر این، دندانپزشک شما ممکن است آنتی بیوتیک نیز برای جلوگیری از عفونت بیشتر تجویز کند. این ممکن است به تنهایی یا در ترکیب با سایر درمان ها استفاده شود. آنتی بیوتیک های بالقوه به شکل ژل، داروهای خوراکی، چیپس، دهانشویه یا خمیردندان وجود دارند.
در برخی موارد، تحلیل لثه شدیدتر است و برای درمان آن نیاز به جراحی دارد. انواع مختلفی از جراحی برای تحلیل لثه وجود دارد:
این روش همچنین به عنوان جراحی جرم گیری فلپ یا کاهش پاکت شناخته می شود، این روش یک تمیز کردن عمیق گسترده تر برای کمک به حذف باکتری ها و تجمع جرم است. جراح دهان، لثهها را عقب میکشد، بافت آسیبدیده را برمیدارد و آنها را بهطور محکمتری در اطراف دندانها در جای خود قرار میدهد.
این روش با هدف بهبود بافت لثه انجام می شود. جراح دهان شما یک غشاء مصنوعی یا تکهای از بافت نرم (احتمالاً از سقف دهان) قرار میدهد تا به تقویت لثههای در حال عقبنشینی و تثبیت دندانها کمک کند.
در پیوند استخوان، دندانپزشک از قطعات استخوان خودتان، استخوان مصنوعی یا استخوان اهدایی برای جایگزینی استخوان آسیب دیده استفاده می کند. این به استخوان اجازه می دهد تا دوباره رشد کند و امیدواریم دندان های شما دوباره پایدارتر شود.
عقبرفتگی لثه میتواند همه یا بیشتر دندانهای شما را تحت تأثیر قرار دهد یا میتواند روی یک دندان تأثیر بگذارد. دندانپزشک شما می تواند بهترین درمان را برای یک مورد خاص از تحلیل لثه تعیین کند.
علاوهبر روشهای درمانی ذکر شده، چند روش درمان خانگی تحلیل لثه نیز وجود دارد که تا حدی در کنترل و درمان این بیماری در شرایط ابتدایی موثر است. در ادامه سه روش موثر در درمان خانگی تحلیل لثه را بیان میکنیم. نکته مهم این است که بدانید قبل از انجام این روشها حتما توسط دندانپزشک معاینه شده و در مورد استفاده از آن از دندانپزشک خود مشورت بگیرید.
باید بدانید که روغن کنجد خاصیت ضد باکتری دارد و از طرفی سبب کاهش التهاب میشود. بنابراین برای درمان و کنترل بیماری برای لثه های شما مفید است.
یک قاشق سوپ خوری روغن کنجد را به صورت روزانه برای چند دقیقه تا هنگامی که روغن رقیق شود، قرقره کنید تا دندان و لثه هایتان کاملا با آن شستشو داده شود، سپس مایع را از دهان خارج کرده و دندان هایتان را بشویید.
روغن چای نیز دارای خاصیت انتی باکتریال است و خواص ضد التهابی دارد. این روغن مانع از خونریزی لثه ها می شود.
برای این منظور یک یا دو قطره از روغن درخت چای را روی مسواک بریزید و دندان هایتان را روزانه، دوبار با آن مسواک بزنید.
نمک دریا تاثیر زیادی برای کاهش درد و التهابات لثه دارد.
نمک دربا را با آبگرم رقیق کنید و به مدت ۱۵ ثانیه قرقره کنید و از دهان خارج کنید.
بهترین راهها برای جلوگیری از تحلیل رفتن لثه، بخشی از مراقبتهای استاندارد بهداشت دهان و دندان است:
منبع: سلامت نیوز