پخش زنده
امروز: -
ادارات دامپزشکی استانها به منظور اعمال بازرسی و نظارت بهداشتی بر ذبح دامهای قربانی، برنامههایی را اعلام کردند تا ضمن حفظ سلامت و بهداشت عمومی، از بروز و شیوع بیماریهای مشترک میان انسان و دام پیشگیری شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جهاد کشاورزی، با توجه به این که ذبح دام در خارج کشتارگاهها و در معابر عمومی و منازل، برخی مشکلات و خطر وقوع بیماریهای مشترک میان انسان و دام را به همراه خواهد داشت، ادارات کل دامپزشکی استانها از مردم خواستهاند دام را از میادین معبتر که تحت نظارت دامپزشکی دایر شدند و دام سالم را در اختیار آنان قرار میدهند خریداری و برای ذبح دام به کشتارگاهها و مراکز تحت نظارت دامپزشکی مراجعه کنند.
در این رابطه و با توجه به ابتلای تعدادی از هموطنان به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه - کنگو، توصیههای بهداشتی اعلام شده است.
از خرید و کشتار دامهای بیمار اجتناب شود، برای خرید دام و اطمینان از سلامت آن و محافظت خود در برابر عوامل بیماری زا، به میادین و مراکز تحت نظارت اداره دامپزشکی مراجعه شود.
از ذبح دام در منازل و معابر خودداری شود، لازم است برای برخورداری از ذابحین باصلاحیت و نظارت دامپزشکی بر ذبح دامها و تأیید سلامت گوشت، ذبح دام در کشتارگاهها صورت گیرد.
ضروری است لاشه دام قربانی برای حذف عوامل بیماری زا، به مدت ۲۴ ساعت و آلایش آن (دل، جگر، قلوه) به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد یخچال نگهداری و سپس نسبت به قطعه قطعه کردن و مصرف آنها اقدام شود.
سامانه ارتباطات مردمی ۱۵۱۲ دامپزشکی پاسخگوی سؤالات در سطح کشور است.