پخش زنده
امروز: -
قطعه ۱۱ طرح توسعه میدان مشترک گازی پارس جنوبی که در مرزیترین نقطه با قطر قرار دارد، آماده بهرهبرداری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه قطعه ۱۱ پارس جنوبی تاریخچهای ۲۰ ساله دارد، گفت: در سال ۱۳۷۹ اولین قرارداد میان شرکت توتال فرانسه، شرکت پتروناس مالزی و شرکت ملی نفت ایران برای توسعه قطعه ۱۱ منعقد شد که پس از ۸ سال هیچ اقدامی انجام نگرفت.
محمد حسین متجلی افزود: در سال ۱۳۸۸ شرکت سیانپیسیآی چین با شرکت ملی نفت ایران قراردادی منعقد کرد که باز هم نتیجهای حاصل نشد سپس در سال ۱۳۹۲ قراردادی با شرکت پتروپارس به امضاء رسید، اما با بی مهری مواجه و این شرکت کنار گذاشته شد.
او ادامه داد: پس از آن در سال ۱۳۹۶ با مشارکت شرکت توتال فرانسه به عنوان رهبر کنسرسیوم که شرکت چینی همراهیش میکرد، در شرکت پتروپارس کنسرسیومی تشکیل شد، اما بازهم به نتیجه نرسید که در سال ۱۳۹۸ قراردادی با شرکت پتروپارس نهایی شد و هم اکنون قراردادهای IPC این طرح در حال توسعه است و پس از ۲۰ سال معطلی در مدت ۲۰ ماه با تکیه بر دانش داخلی متخصصان به نتیجه رسید.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: برای حفاری عملیات، خط لوله و عملیات نصب سکو ۳۵ هزار نفر ساعت نیروی انسانی به کار گرفته شده که برای حفاری ۴ حلقه چاه فعلی ۲۷۵ میلیون دلار هزینه شده است.
متجلی گفت: قطعه ۱۱ پارس جنوبی ۲ سکوی ۱۱b و ۱۱a با ۲۲ چاه دارد که توسعه این ۲ سکو به عنوان آخرین سکوهای پارس جنوبی است.
معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس هم گفت: قطعه ۱۱ یکی از قطعههای ۲۴ گانه طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی است که میزان تولید اولیه این قطعه هفت و نیم میلیون متر مکعب گاز در روز است که تا پایان شهریور این میزان افزایش مییابد و با تکمیل آن تا سال ۱۴۰۳ از هر سکوی قطعه ۱۱ پارس جنوبی ۲۸ میلیون متر مکعب و از مجموع دو سکو ۵۶ میلیون متر مکعب گاز تولید خواهد شد.
سلمان خزائی افزود: تولید کنونی هفت و نیم میلیون مترمکعب در روز معادل یک و سه دهم میلیون دلار در روز (۶۰ میلیارد تومان) عایدی برای کشور دارد که با توسعه و تکمیل آن این میزان افزایش مییابد. همچنین روزانه ۵ هزار و ۲۱۰ بشکه میعانات گازی در این قطعه تولید میشود.
معاون طراحی توسعه شرکت نفت و گاز پارس نیز گفت: طرح قطعه ۱۱ پارس جنوبی دو سکو دارد که نخستین سکو یعنی ۱۱b دارای ۱۲ حلقه چاه است که روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز برابر با ۲۸ و سه دهم میلیون مترمکعب تولید خواهد کرد واز سکوی دوم ۱۱a هم پس از تکمیل یک میلیارد فوت مکعب دیگر گاز برداشت میشود.
سید محی الدین جعفری افزود: طرح قطعه ۱۱ در فاصله ۱۳۰ کیلومتری از خشکی، به عنوان آخرین طرح باقی مانده از طرحهای توسعهای میدان گازی پارس جنوبی شامل دو بخش استاندارد خواهد بود که آخرین چاههای این میدان در این قطعه حفاری خواهد شد.
وی ادامه داد: قطعه ۱۱ به عنوان مرزیترین نقطه با کشور قطر است که رقابت سنگینی در برداشت از این میدان وجود دارد.