پخش زنده
امروز: -
برداشت سیب از قطب تولید این محصول در خراسان شمالی آغاز شده و پیش بینی میشود امسال ۷۵ هزار تن سیب در شهرستان شیروان برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ شهرستان شیروان با دو هزار و ۹۵۰ هکتار باغ سیب رتبه نخست سطح، تولید و عملکرد سیب خراسان شمالی را دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: برداشت سیب از سطح چهار هزار و ۸۳۴ هکتار آغاز شده و پیشبینی میشود امسال ۸۰ تا ۸۵ هزار تن سیب درختی از باغهای استان برداشت شود.
صفدر صفدری افزود: تولید سیب در مقایسه با سال گذشته افزایش ۳۰ درصدی را نشان میدهد.
وی گفت: سیب زرد استان ماندگاری زیادی دارد و بیشترین محصولی که در سردخانهها نگهداری میشود، تا برای میوه شب عید وارد بازار شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی در ادامه با بیان اینکه بیشتراز ۵۰ درصد سیب برداشتی این منطقه سالم و قابلیت صادرات دارد، گفت: هماهنگی شده تا سیب مازاد بر نیاز استان به تهران ارسال شود و همچنین سیب استان به کشورهای روسیه، پاکستان و عراق صادرمی شود.
به گفته صفدری گونههای بیشتر سیب تولیدی استان شامل سیب زرد و قرمز لبنانی و فرانسوی و سیب گلاب است.
وی در ادامه گفت: سیب درجه سه و چهار استان نیز با هماهنگی در صنایع تبدیلی و تکمیلی مورد استفاده قرار میگیرد و سالانه دو تُن میوه خشک تولید میشود.
شهرستان شیروان با هزار و ۹۵۰ هکتار رتبه اول سطح تولید، کشت و عملکرد سیب خراسان شمالی را دارد و میانگین عملکرد تولید سیب ۲۵ تن در هر یک هکتار است.
شهرستانهای اسفراین و بجنورد در رتبههای بعدی قرار دارند و برداشت و تولید سیب در استان هفت هزار بهره بردار دارد.
خراسان شمالی به لحاظ سطح رتبه دهم و از نظر تولید سیب رتبه ۱۶ کشور را دارد.
خراسان شمالی حدود ۴۶ هزار هکتار باغ آبی و دیم دارد که سلانه انواع میوههای بهاره، تابستانه و پاییزه تولید و روانه باز میشود.
انواع سیبهای بهاره شامل ارقام شیخ امیری، سیب گلاب و سیب تابستانه شامل گالا، دو رنگ فرانسه و سبز فرانسه و سیبهای پاییزه شامل لبنانی زرد و قرمز با ماندگاری بالا دارای پایههای مالینگ، گرانی اسمیت، گلدن دلیشزو و رد دلیشز در خراسان شمالی به ویژه در شیروان تولید میشود.
رعایت اصول فنی کشت شامل فواصل صحیح و هرس بموقع ، اصلاح باغ های فرسوده با نهالهای پایه کوتاه و تقویت درختان با کودهای ریزمغذی در زمانهای بعداز برداشت محصول و زمان تورم جوانهها و زمان فندقی شدن میوهها، آبیاری قطرهای و استفاده از کودهای پتاس و گوگرد و سمپاشی بموقع لکه سیاه و استفاده از روغن ولک و شرکت در کلاسهای آموزشی و ترویجی و مشاوره با کارشناسان جهاد کشاورزی می تواند در افزایش عملکرد بسیار مؤثر باشد.