پخش زنده
امروز: -
استاندار کهگیلویه و بویراحمد از راهاندازی طرح اطلس اقتصادی با هدف شناسایی ظرفیتهای مهم قابل سرمایه گذاری در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد ، یداله رحمانی در نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی افزود: در طرح اطلس اقتصادی و سرمایهگذاری اولویت با صنایع پایین دست و بالا دست صنعت نفت، گاز و انرژی است.
وی اضافه کرد: تاکنون بیش از یکصد طرح در قالب این اطلس در استان شناسایی و اطلاعات لازم در اختیار اتاق بازرگانی داده شد.
استاندار با اشاره به اینکه کشاورزی یکی از بخشهای توسعهای در استان است، گفت: مدیران و مسئولان باید بر روی چالشها و پایین بودن بهرهوری متمرکز شوند و در این خصوص راهکار ارائه دهند.
رحمانی با اشاره به اینکه میزان اشتغال بخش کشاورزی کشور ۱۴.۸ و در استان ۱۴ درصد است اضافه کرد: کهگیلویه و بویراحمد ۹۵ صدم درصد سهم اشتغال بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
وی با بیان اینکه طی سالهای اخیر روند اشتغال بخش کشاورزی نزولی بوده که باید بیشتر به این حوزه توجه شود، افزود: سهم استان در تولید محصولات کشاورزی ۷۵ صدم درصد است که باید در این زمینه بازنگری صورت گرفته و با افزایش بهرهوری تولیدات استان را به دو برابر افزایش دهیم.
استاندار با اشاره به اینکه در حوزه کشاورزی باید صنایع تبدیلی مورد توجه قرار گیرد، گفت: در حوزه زیرساختهای بخش آب نیازمند کارهای بیشتری هستیم و در صورتی که اقدامات در این حوزه انجام شود سهم تولیدات بخش کشاورزی استان بیش از ۷۵ صدم درصد خواهد بود و دو برابر خواهد شد.
رحمانی با اشاره به ۱۹ طرح ایستگاه پمپاژ در سطح استان گفت: مناطق شمالی استان ظرفیت خوبی در بخش کشاورزی دارند، اما با کمبود آب در این مناطق مواجه هستیم و باید اراضی دیم این مناطق به آبی تبدیل شوند.
وی از شرکت امورآب منطقهای استان خواست بر روی طرحهای نیمه تمام در بخش آب متمرکز شود که با استفاده از این ظرفیت بتوانیم شاهد توسعه در بخش کشاورزی استان باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج هم در این نشست گفت: برنامه هفتم توسعه کاملا به بخش کشاورزی اختصاص داده شده است و مشکلات بخش زراعی، باغی و سایر حوزههای کشاورزی احصاء شد و قرار شد در وضعیت کشاورزی بازنگری شود.
عبداله قبادی همچنین بر حمایت از تولید و توسعه صادرات غیرنفتی استان تاکید کرد.
وی به اهمیت آموزش در حوزه فعالیتهای اتاق بازرگانی اشاره کرد و گفت: که آموزشهای ارائهشده در سطح ملی، بهویژه در حوزه کشاورزی، میتواند تأثیر قابل توجهی در بهبود عملکرد اقتصادی استان داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج، ضمن اشاره به ظرفیتهای تولیدی استان، از جمله تولید محصولات کشاورزی همچون پرتقال، لیمو، انگور و سیب، اظهار داشت: ما نگران مازاد تولید برخی محصولات کشاورزی هستیم و امیدواریم با برنامهریزی مناسب، بتوانیم مسیر صادرات را برای این محصولات هموار کنیم.
معتمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هم با اشاره به جایگاه استان در تولید محصولات کشاورزی در کشور گفت: اراضی دیم بیشتر از آبی است و باید سطح اراضی آبی را افزایش دهیم.
در این نشست همچنین آمارهای مهمی در حوزه کشاورزی ارائه شد، از جمله اینکه سهم استان در تولید عسل کشور که ۱.۴۸ درصد عنوان شد.
کهگیلویه و بویراحمد در تولید ماهیان سردابی رتبه سوم کشور با تولید ۲۳ هزار و ۲۰۰ تن را در اختیار دارد.
در زمینه تولید گوشت مرغ اقداماتی خوبی در استان صورت گرفته است و این استان به لحاظ تامین گوشت مرغ خودکفا شده است، ضمن اینکه ۲۸ واحد راکد مرغداری در استان وجود دارد که ۱۹ واحد قابلیت احیا را دارد.
تعداد واحدهای گلخانهای در استان هم ۱۸۲ واحد اعلام شد.