پخش زنده
امروز: -
همزمان با ایام اربعین حسینی رویداد «کاروان روایتها» برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حامد فتحعلی خانی دبیر رویداد کاروان روایتها گفت: اربعین حسینی تنها یک حرکت جمعی نیست؛ یک موج جهانی از عشق، ایثار و پیام عدالت است. هر ساله میلیونها انسان از فرهنگها و ملیتهای مختلف، در این پیاده روی عظیم شرکت میکنند، اما بسیاری از روایتها و تجربههای عمیق این سفر ناگفته میماند.
فتحعلی خانی افزود: اگر میخواهیم اربعین به عنوان یک مکتب تربیتی و اجتماعی زنده بماند، باید به پژوهشها و مقالات علمی به عنوان سندهای معتبر توجه کنیم. تدوین بانک اطلاعاتی از تحقیقات اربعین، حمایت از پژوهشگران و تبدیل یافتههای علمی به برنامههای عملی، گامهای ضروری برای نهادینه کردن فرهنگ اربعین در جهان است.
دبیر رویداد کاروان روایتها گفت: هدف از برگزاری رویداد این است که این صداها را به جهانیان برسانیم و پیام قیام اباعبدالله (ع) را از زبان راویان مختلف بازگو کنیم. ما معتقدیم هر زائر اربعین، یک روایتگر است. این رویداد فرصتی است برای به اشتراک گذاشتن تجربههای ناب، درسهای زندگی و تأثیرات فراوان و همه جانبه اربعین از دیدگاه سخنرانان متنوع.
فتحعلی خانی با اشاره به تنوع سخنرانان در این رویداد افزود: در مرحله اول این رویداد بیش از ۴۰ نفر از زائران بین المللی، فعالان فرهنگی و اجتماعی، هنرمندان و نویسندگان، پژوهشگران و اساتید حوزه و دانشگاه حضور خواهند داشت و سخنرانی خواهند کرد.
وی دربارۀ ضرورت روایتگری اربعین، گفت: به دلایل مختلف وظیفه داریم مراسم اربعین حسینی را تبیین کنیم، لذا شعار این رویداد را اینگونه قرار دادیم که: روایت حسین (ع) را با جهان تقسیم کن! اربعین رویدادی تاریخی و تربیتی است که درسهای عمیقی از ایثار، برادری، مقاومت و عشق در خود دارد. ثبت این تجربهها، میراثی ماندگار برای نسلهای آینده است مضاف بر اینکه امام حسین (ع) تنها به شیعیان یا مسلمانان تعلق ندارد؛ ایشان نماد مبارزه با ظلم و ایستادگی برای عدالت در تمام جهان است. روایتهای اربعین میتوانند این پیام را به زبانی انسانی و جهانی منتقل کنند. اربعین رویدادی چندبعدی است که ما میخواهیم این روایتها را از حالت شفاهی خارج کنیم و به داستانهایی تأثیرگذار برای جهان تبدیل کنیم.
دبیر رویداد کاروان روایت ها افزود: اربعین بزرگترین پیاده روی صلح آمیر جهانی است، نمایشگر اتحاد بینظیر انسانی است؛ از کمکهای مردمی تا مهماننوازی بیمنت. بازگو کردن این داستانها، الگویی برای جامعهای مبتنی بر مهربانی و تعاون میسازد.
فتحعلی خانی ادامه داد: رسانههای معاند گاه تصویری مخدوش از اربعین ارائه میدهند. روایتهای دست اول زائران و پژوهشگران بهترین پاسخ به این تحریفهاست. بسیاری از تجربههای اربعین چراغ هدایتی برای جویندگان حقیقت در جهان است.
وی گفت: البته اقدامات شایسته و خوبی طی سالهای قبل انجام شده است از مستندسازی فیلم، عکس، یادداشتهای روزانه و پادکست گرفته تا تولیدات فاخر هنری مانند شعر، داستان، نقاشی، هنرهای نمایشی و هنرهای دیجیتال.
این پژوهشگر حوزه اربعین اضافه کرد: اربعین دانشگاه بزرگ انسانی است که هر زائر، دانشجوی آن است. اگر این درسها را ثبت نکنیم، گنجینهای از معنا را از دست دادهایم. «کاروان روایتها» میکوشد تا این گنج را به اشتراک بگذارد.
رویداد کاروان روایتها دوم و ۹ مرداد ماه به همت کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین، خانه اندیشه ورزان و موسسه راهبردنگاران امین برگزار خواهد شد.